Muffins αλμυρά με βατόμουρα και τυρί

Ιουλίου 17, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Επιστροφή στη γλουτένη! Μια και το νούμερο στη ζυγαριά του Παράξενου Πιρουνιού δείχνει να μένει σταθερό στο 50, λέει να τολμήσει να φάει κάτι σε κέικ ή κάτι σε αρτοειδές με αλεύρι, με αβγά, με γαλακτοκομικά, με... ψυχή! 😊
Αυτά τα μάφινς είναι ιδανικά για πρωινό ή κολατσιό και αν και είναι αλμυρά λόγω του αλατιού και του τυριού, η προσθήκη των φρέσκων βατόμουρων τα κάνει λίγο να γλυκίζουν χωρίς να χρειαστούν ζάχαρη και το Παράξενο Πιρούνι τα λάτρεψε με τον φρέντο του στο πρωινό του αλλά και σαν σνακ παραλίας ή έστω ακόμα... γραφείου.

Για να τα φτιάξεις κι εσύ θα χρειαστείς:

- 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο θυμάρι ξερό τριμμένο
- 3 αβγά
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1,5% λιπαρά
- 100 γραμμάρια τυρί κατσικίσιο κομμένο σε κυβάκια
- 80 γραμμάρια βατόμουρα

Η εκτέλεση απλούστατη: Ανακατεύεις μαζί τα 5 πρώτα υλικά (τα στεγνά δηλαδή) και μετά προσθέτεις στο μίγμα τα υγρά υλικά ανακατεμένα μεταξύ τους (δηλαδή αβγά, λάδι και γιαούρτι). Όταν γίνει ένας λείος χυλός (δεν πρέπει να το χτυπήσεις πολύ, ελαφρύ ανακάτεμα θέλει), προσθέτεις τα κομματάκια του τυριού και τα βατόμουρα.
Γεμίζεις τα θηκάκια 
μάφινς με το μίγμα και ψήνεις κλασικά σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς.

Βγαίνουν περίπου 20 muffins. Ο συνδυασμός του πιπεριού και του θυμαριού με τη φρεσκάδα που δίνουν τα βατόμουρα και μαζί με το τυρί είναι πολύ ταιριαστός!
Τρώγονται όλες τις ώρες, ταιριάζουν με καφέ και τσάι αλλά και με μια μπύρα ή ένα ελαφρύ, ροζέ κρασί. Με σαλάτα ή ψητά λαχανικά συνοδεία, αποτελούν και κυρίως γεύμα. 
Διατηρούνται για 2 - 3 μέρες εκτός ψυγείου, στο ψυγείο καμιά βδομάδα και στην κατάψυξη πολύ περισσότερο. Enjoy! 🍴🍇

You Might Also Like

1 σχόλια