Σούπερ εύκολη και γρήγορη vegan πρωτεϊνική ταχινομακαρονάδα

Ιουνίου 27, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για ένα χορταστικό γεύμα, είναι οπωσδήποτε η μακαρονάδα! Πιο γρήγορη και από το να φτιάξεις σαλάτα. Βέβαια θα τη φτιάξεις και τη σαλάτα σου να κατέβει σωστά ο υδατάνθρακας 😊
Αυτή εδώ η μακαρονάδα είναι νηστίσιμη ή vegan αν προτιμάς, είναι πάρα πολύ χορταστική και γεμάτη με φυτικές ίνες χάρη στο συνδυασμό του ταχινιού ολικής άλεσης και των συγκεκριμένων ρεβυθένιων ζυμαρικών.

Το Παράξενο Πιρούνι βρήκε πρόσφατα στο φεστιβάλ superfoods ένα ταχίνι ολικής άλεσης από μικρό παραγωγό της Θεσσαλονίκης που ήταν σαφώς κλάσεις ανώτερο από αυτά του σούπερ μάρκετ και δε χόρταινε να το καταναλώνει πότε σκέτο στη φρυγανιά του ή το ψωμί του για πρωινό, πότε σε διάφορες παραξενοπιρουνίσιες συνταγές. 
Κρατήθηκε λοιπόν με δυσκολία να μην το καταναλώσει όλο γιατί μια ταχινομακαρονάδα με αυτό ε, όφειλε να φτιαχτεί και να δοκιμαστεί!

Επομένως ένα μεσημέρι προς απόγευμα που το Παράξενο Πιρούνι γύρισε σπίτι κουρασμένο και πεινασμένο, έβαλε τα σπαγγέτι του να βράσουν, τα σούρωσε κρατώντας λίγο από το νερό του βρασίματος και τα ξανάβαλε στο κατσαρολάκι του μαζί με μια μεγάλη κουταλιά από αυτό το ταχίνι, ελάχιστο σιρόπι αγαύης, χυμό και ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι και λίγο μαύρο και κόκκινο γλυκό πιπέρι.
Με το μάτι όπως ανακάτευε, πρόσθεσε και μια κουταλιά νερό από το βράσιμο των σπαγγέτι.

Η τελευταία του κίνηση πριν σερβίρει ήταν να προσθέσει και λίγο παπαρουνόσπορο τον οποίο τώρα τελευταία τον βάζει σχεδόν παντού. Αυτό το κρίτσι - κρίτσι το Παράξενο Πιρούνι το γουστάρει, τι να κάνουμε 😊
Μαζί με πράσινη σαλάτα, το πιάτο είναι υπερ-κομπλέ!

You Might Also Like

0 σχόλια