Νηστίσιμα μαλακά μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη
Ιουνίου 09, 2023Έχεις φάει ποτέ φακές με σοκολάτα? Πριν αρχίσεις τα "ω", τα "ι" και τα "ίου", διάβασε τι έχει να σου πει το Παράξενο Πιρούνι. Τι έχει να σου πει ή μάλλον να σου θυμίσει, μια και είναι σχεδόν σίγουρο πως έχεις ξεχάσει αυτά εδώ τα θρυλικά -οπτικά και γευστικά- μπισκότα.
Όταν λοιπόν κάτι γίνεται πρώτη φορά και πετυχαίνει, το Παράξενο Πιρούνι αρχίζει τις παραλλαγές! Η καλύτερη gluten-free "ζύμη" που το Παράξενο Πιρούνι ανακάλυψε μουλιάζοντας κόκκινες φακές και πολτοποιώντας τες στο multi, λειτουργεί όπως φαίνεται το ίδιο καλά σε αλμυρά και σε γλυκά παρασκευάσματα.
Ώρα λοιπόν -ναι, κυριολεκτικά- για φακές με σοκολάτα και τίποτα δε μας σταματά!
Για περίπου 20 cookies:
- 3/4 κούπας κόκκινες φακές
- 3/4 κούπας νερό
- 3 (ή και περισσότεροι αν θέλεις) βασιλικοί χουρμάδες
- μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ταχίνι, ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
- μια κουταλιά της σούπας σιρόπι αγαύης
- ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 120 περίπου γραμμάρια μαύρη σοκολάτα με στέβια (αυτές στη φωτο, 4 Χ 30γρ.)
Μουλιάζεις τις φακές με τους χουρμάδες ψιλοκομμένους στο νερό για μια ώρα.
Ύστερα, όπως είναι χωρίς να σουρώσεις, πολτοποιείς στο multi. Προσθέτεις ταχίνι, σιρόπι αγαύης, κανέλα και ξύσμα και δουλεύεις ξανά το μίγμα να έχεις έναν ομοιόμορφο, λείο πολτό. Προσθέτεις τα κομματάκια της σοκολάτας κι είσαι εντάξει!
Στη σχάρα του φούρνου απλώνεις αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζεις κουταλιές χυλού. Ψήνεις στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 15 με 20 λεπτά. Τόσο απλά, τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, τόσο υγιεινά και κυρίως... τόσο παράξενα! 😊
0 σχόλια