Χούμους αρακά με χειροποίητα νάτσος χωρίς γλουτένη από κόκκινες φακές

Ιουνίου 20, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αρακάς και κόκκινες φακές. Δύο υλικά που το Παράξενο Πιρούνι έμαθε τώρα τελευταία πως δε χρειάζονται απαραίτητα βράσιμο! Όταν λέει αρακά βέβαια, εννοεί τον κατεψυγμένο. Βγάζεις την ποσότητα που θέλεις από την κατάψυξη από το πρωί και το μεσημέρι έχεις γλυκό, τρυφερό αρακά για να συνοδέψεις το ψητό ψάρι, κοτόπουλο ή ό,τι άλλο θες. Αυτή τη φορά που το Παράξενο Πιρούνι ήθελε κάτι ελαφρύ για να ψιλοτσιμπήσει, έφτιαξε στα γρήγορα ένα χούμους αρακά!

Στο multi μπήκε ο ξεπαγωμένος αρακάς (το μισό περίπου από ένα σακουλάκι 450 γρ.) μαζί με μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι, λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, μια κουταλιά σούπας ταχίνι ολικής άλεσης, λίγο μαύρο πιπέρι και λίγο κίμινο σκόνη.
Όταν έγινε μια ωραία, λεία πράσινη πάστα, το Παράξενο Πιρούνι έψησε για λίγο και από τις δύο πλευρές στην ψηστιέρα μια τορτίγια να γίνει λίγο πιο κριτσανιστή και την έκοψε σε κομματάκια σε σχήμα σαν νάτσος με το ροδάκι που κόβει την πίτσα.

Σέρβιρε το χούμους με τα πολύ πιο υγιεινά αυτά "νάτσος" φακής και θα σου αποκαλύψει ευθύς αμέσως πως μπορείς να τα δοκιμάσεις κι εσύ, φτιάχνοντας τις ευκολότερες, gluten-free και σούπερ πρωτεϊνικές σπιτικές τορτίγιες ever! 

Δε θα χρειαστείς παρά δύο υλικά: Κόκκινες φακές και νερό! Λίγη υπομονή μια ωρίτσα και χρησιμοποιώντας ένα multi και ένα καλό, μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι είναι έτοιμες!
Μουλιάζεις μια κούπα φακές σε μια κούπα νερό για μια ώρα. Ύστερα έτσι όπως είναι μαζί με το νερό πολτοποιείς τις φακές στο multi μέχρι να έχεις έναν λείο πολτό. Μπορείς να προσθέσεις λίγο αλάτι και μυρωδικά της αρεσκείας σου όπως ρίγανη, πάπρικα, ξερό δυόσμο, κτλ. Απλώνεις ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζεις μεγάλες κουταλιές από αυτόν τον πολτό, φτιάχνοντας μια λεπτή κρέπα.
Έχουν πολύ καλή ελαστικότητα και όταν κρυώσουν λίγο είναι η καλύτερη στιγμή για να τυλίξεις με αυτές τα αγαπημένα σου υλικά και να φτιάξεις ένα σπιτικό wrap χωρίς αλεύρι και χωρίς προσθήκη λιπαρών που θα σε ξετρελάνει με τη σούπερ γεύση του! 
Αν δεν τρως φακές, έτσι θα τις αγαπήσεις! Εγγυημένο και καρατσεκαρισμένο από το Παράξενο Πιρούνι! 😉

Το Παράξενο Πιρούνι τις βάζει στο ψυγείο αν είναι να τις καταναλώσει γρήγορα μέσα στις επόμενες μέρες ή τυλίγει κάθε μία σε μεμβράνη και τις αποθηκεύει στην κατάψυξη. Προσεχώς θα πειραματιστεί με αυτή τη μέθοδο και με άλλα δημητριακά και θα σε ενημερώσει! Stay tuned! 😉

You Might Also Like

0 σχόλια