Ψητά κολοκυθάκια με ελαφρύ τυρί και πιπεράτη σάλτσα φράουλας

Ιουνίου 01, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Κολοκύθια με φράουλες! Το Παράξενο Πιρούνι σε βεβαιώνει πως ταίριαξαν υπέροχα και επειδή ένιωθαν κοινωνικοί, έβαλαν επιπλέον στην παρέα τους τον δυόσμο και το πιπέρι!
Η ιδέα του να ψήσει λεπτές φέτες κολοκυθιού με το light τυρί στη φωτο παρακάτω,


στριφογυρνούσε στο μυαλό του Παράξενου Πιρουνιού και μια που πήρε σβάρνα τα κολοκυθάκια, τι καλύτερο από άλλο ένα παράξενο σνακ, μεζεδάκι -πες το όπως θες- που γίνεται ασφαλώς εύκολα και γρήγορα?

Το Παράξενο Πιρούνι έκοψε ένα χοντρούτσικο κολοκύθι σε ροδέλες και έφτιαξε "σαντουιτσάκια" με τις κολοκυθοροδέλες και κομματάκια από το τυρί.
Δε χρειάστηκε να ανάψει φούρνο γιατί η σχάρα που είναι για να ψήνεις ψάρια κτλ, το βοήθησε στο να ψηθούν τα κολοκυθοσαντουιτσάκια του εύκολα και γρήγορα!


Όταν ψήθηκαν και από τις δύο πλευρές, το Παράξενο Πιρούνι τα ξεκόλλησε με προσοχή και τα άφησε για λίγο να κρυώσουν μέχρι να ετοιμάσει και τη γρήγορη σος φράουλας!


Σε ένα κατσαρολάκι, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε λίγο νερό και διέλυσε σε αυτό ένα πελτεδάκι (τη μίνι συσκευασία των 70 γραμμαρίων που το Παράξενο Πιρούνι αγοράζει πάντα, ιδανικό όταν μαγειρεύεις λίγο ή μια μόνο μερίδα φαγητού) προσθέτοντας  5 - 6 φράουλες ψιλοκομμένες και μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού. Σιγόβρασε για 10 λεπτά περίπου και μετά δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο, λίγο μηλόξιδο και μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα.
Η σάλτσα έδεσε και συμπυκνώθηκε και θύμισε κέτσαπ στο Παράξενο Πιρούνι -στην πολύ υγιεινή και αρωματική εκδοχή της βέβαια!


Το Παράξενο Πιρούνι σέρβιρε κάθε ψητό μίνι κολοκυθοσαντουιτσάκι με λίγη σος από πάνω και κρατήθηκε πολύ δύσκολα να μην καταβροχθίσει όλη την πιατέλα πριν τη φωτογράφηση και το χμμ, όχι και τόσο καλό food styling. 
Δεν πειράζει, η γεύση μετράει πάντα περισσότερο και αν πειστείς και φτιάξεις κι εσύ το αρωματικό, ελαφρύ αυτό σνακ θα το διαπιστώσεις! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια