Ενεργειακά τρουφάκια carrot cake

Ιουνίου 25, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Καροτένιες μπουκίτσες φουλ στην ενέργεια και θα πηδάς σαν λαγός! Κάτι ξέρει ο μικρός φίλος του Παράξενου Πιρουνιού κι έχει ταράξει τα πορτοκαλί αυτά ζαρζαβατικά 😊

Για την εκδρομή, το σνακ του γραφείου, το ταξίδι, το γυμναστήριο, τα καροτί αυτά μπαλάκια θα τα τσιμπάς συνέχεια! 😊

Για να τα φτιάξεις θα τρίψεις δυο μεγάλα καρότα στο multi. Θα προσθέσεις 6 βασιλικούς χουρμάδες ψιλοκομμένους και θα ξαναδουλέψεις το μίγμα. Θα βάλεις στη συνέχεια ένα κουταλάκι κανέλα, μισό κουταλάκι τζίντζερ σκόνη, μια μεγάλη κουταλιά κολοκυθόσπορο, 2 κουταλιές ταχίνι κι άλλες 2 κουταλιές σιρόπι αγαύης και θα ξαναδουλέψεις το μίγμα να γίνει ένας πηχτός πολτός.

Θα αδειάσεις τον πολτό σε ένα μπολ και θα προσθέσεις νιφάδες βρώμης και 2 κουταλιές περίπου παπαρουνόσπορο. Σταματάς να προσθέτεις βρώμη όταν θα μπορείς να πλάσεις μπαλάκια με τα χέρια σου. Τέλος, θα βάλεις μερικά αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα και τζίντζερ αποξηραμένο ψιλοκομμένο, θα ζυμώσεις ελαφρά και θα πλάσεις τα καροτομπαλάκια σου!

Τα βάζεις σε βάζο και στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν θα σφίξουν κι άλλο.

Είναι ακριβώς σαν κέικ καρότου σε γεύση (μόνο πολύ ευκολότερα, γρηγορότερα και θερμιδικά χαμηλότερα), τέλεια για γλυκοτσίμπημα μαζί με το πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι και το πόσο ταιριάζει το γλυκό καρότο με το τζίντζερ, την κανέλα και το βερίκοκο, δε φαντάζεσαι! Μαζί με αυτό το κρίτσι - κρίτσι του παπαρουνόσπορου ο συνδυασμός είναι εθιστικός!

You Might Also Like

0 σχόλια