Ψαρόσουπα με σολωμό,
μάραθο, σπαράγγια και σέσκουλα

Ιουνίου 12, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αυτή η πράσινη ψαρόσουπα τα έχει όλα! Ετοιμάστηκε πανεύκολα στη χύτρα ταχύτητας και αποδείχτηκε η νοστιμότερη ψαρόσουπα που το Παράξενο Πιρούνι έχει φτιάξει! 

Τον σολωμό το Παράξενο Πιρούνι τον έκανε ψητό ή στον ατμό με σαλάτα, ένα φιλέτο σολωμού όμως μια χαρά μπήκε πρόσφατα στην κατσαρόλα και έκανε την πράσινη σούπα του Παράξενου Πιρουνιού σούπερ!

Σε λίγο ελαιόλαδο το Παράξενο Πιρούνι σώταρε ελαφρώς μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, στη συνέχεια έβαλε ένα ματσάκι σέσκουλα κομμένα, ένα ματσάκι φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο, ένα ματσάκι φρέσκα σπαρράγια κομμένα, λίγο αρακά, σκέπασε με νερό, έβαλε και κόκκους μαύρου πιπεριού καθώς και λίγο ρυζάκι καστανό αναποφλοίωτο, σφράγισε την χύτρα του και άφησε το φαγητό του να σιγοβράσει για 40 - 45 λεπτά.

Ξεσφραγίζοντας, βγάζοντας το καπάκι και δυναμώνοντας τη φωτιά, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε και το φιλέτο του σολωμού χωρίς την πέτσα, πρόσθεσε λίγο κουρκουμά σκόνη και λίγο αλάτι και άφησε να εξατμιστούν αρκετά τα υγρά, ήθελε να φτιάξει μια πηχτή σούπα με το ρύζι καλά βρασμένο (όπως αρέσει στο ίδιο).

Σέρβιρε ζεστό με άφθονο λεμόνι στο πιάτο. Υπέροχο, σούπερ θρεπτικό και μαμαδίστικο φαγητό που το Παράξενο Πιρούνι σίγουρα θα ξαναφτιάξει!

You Might Also Like

0 σχόλια