Κεφτεδάκια αρακά - κολοκυθόσπορου στο φούρνο αλάδωτα

Απριλίου 14, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Μεζεδάκι vegan, gluten - free και στο καπάκι αλάδωτο σου έχει σήμερα το Παράξενο Πιρούνι! Εύκολο και γρήγορο όσο δεν πάει, ο αρακάς αν είναι (που μάλλον θα είναι) κατεψυγμένος δε χρειάζεται καν βράσιμο και τα μόνα που θα χρειαστείς είναι το multi και ο φούρνος σου!


Για 18 με 20 μικρά "κεφτεδάκια" θα χρησιμοποιήσεις:


- μια κούπα αρακά αποψυγμένο

- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο κολοκυθόσπορου (αν δεν έχεις, όποιο βούτυρο ξηρών καρπών έχεις)

- λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα

- 1/3 κούπας κολοκυθόσπορο

- χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

- πιπέρι

- μισό κουταλάκι κουρκουμά

- 1/3 κουταλάκι κύμινο σκόνη

- νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη, περίπου 2/3 κούπας


Στο multi βάζεις τον κολοκυθόσπορο και τον αλέθεις να γίνει σκόνη. Τον βάζεις σε ένα πιάτο και στο multi πάλι βάζεις τον αρακά μαζί με το βούτυρο κολοκυθόσπορου, το δυόσμο, χυμό και ξύσμα λεμονιού και τα μπαχαρικά και δουλεύεις το μίγμα να γίνει εννιαίο.

Βάζεις το μίγμα του αρακά σε ένα μπολ και προσθέτεις τον τριμμένο κολοκυθόσπορο και όσες νιφάδες βρώμης χρειαστούν έτσι ώστε το μίγμα να σφίξει και να μπορείς να πλάσεις μικρά μπαλάκια. Αν θέλεις μπορείς να αφήσεις το μίγμα για λίγο στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη για να σφίξει καλύτερα.

Πλάθεις τα μπαλάκια και τα τοποθετείς σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος επάνω στη σχάρα. Ψήνεις στους 180 βαθμούς σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα για 15 με 20 λεπτά περίπου. 

Τα μπαλάκια από καταπράσινα θα γίνουν ελαφρώς καφέ αλλά θα είναι πεντανόστιμα.
Ταιριάζουν με πράσινη σαλάτα, μέσα σε τυλιχτά, σκέτα ασφαλώς για όλες τις ώρες και φυσικά, κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα!

You Might Also Like

0 σχόλια