Ανοιξιάτικη, "καυτή" σαλάτα!

Απριλίου 11, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Πως θα κάνεις την πράσινη σαλάτα σου λίγο πιο ενδιαφέρουσα? Βάζοντας εποχιακά φρούτα (για παράδειγμα τώρα την άνοιξη αγαπημένες φράουλες ασφαλώς, κόκκινο προκλητικό ρόδι το χειμώνα, δροσερό αρωματικό σταφύλι το καλοκαίρι, γλυκό, μεστό σύκο ή και αχλάδι το φθινόπωρο) και ένα... πιπεράτο dressing!

Το μέλι στη φωτογραφία μαζί με καλό ελαιόλαδο, μηλόξιδο, αλάτι και ΝΑΙ πιπέρι (φράουλα - δυόσμος - πιπέρι κάνουν το τέλειο τρίο 😊) έλουσαν τη σαλάτα του Παράξενου Πιρουνιού καλύτερα κι απ' τον Vidal Sassoon! 😊

Είναι γνωστό (αν δεν είναι μάθε το τώρα, ποτέ δεν είναι αργά) πως το μότο του Παράξενου Πιρουνιού είναι "τριγυρίζει και τσιμπάει". Το Παράξενο Πιρούνι λοιπόν έτυχε να περάσει την προ-Πασχαλινή περίοδο από το SuperFoods Festival στο Ζάππειο. Όπως ήταν αναμενόμενο, τσίμπησε διάφορα σούπερ καλούδια όπου ανάμεσά τους ήταν κι αυτό το τρομερό μέλι αρωματισμένο/εμπλουτισμένο με πιπεριά τσίλι!

Η πρώτη γρήγορη δοκιμή λοιπόν ήταν με αυτή τη σαλάτα. Το Παράξενο Πιρούνι έβαλε λίγα φύλλα κοινού μαρουλιού, λίγα φύλλα από μωβ kale (πλέον το βρίσκει εύκολα στην αγαπημένη λαϊκή των Εξαρχείων), λίγο αγγουράκι, λίγο αβοκάντο, μερικά ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες, λίγες φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες και αρκετά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου!

Σε γυάλινο βαζάκι το Παράξενο Πιρούνι έβαλε λίγο καλό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λίγο μηλόξιδο, αλάτι, πιπέρι και φυσικά ένα με δύο κουταλάκια από αυτό το μέλι. Χτύπησε με πάθος (διανύουμε εξάλλου των Εβδομάδα των Παθών) και έριξε το υπέροχο αυτό dressing στη σαλάτα του, ανακατεύοντας ξανά με το ίδιο (αν όχι και περισσότερο) πάθος.

Η σαλάτα αποτέλεσε ένα υπέροχο Κυριακάτικο γεύμα μαζί με κόκκινο κρασί και εσύ που δε νηστεύεις ή δεν είσαι βίγκαν μπορείς ασφαλώς να τη συνοδέψεις με κρέας ή κοτόπουλο -κοτόπουλο καλύτερα, ταιριάζει με τη φράουλα!- και να μπεις σε spring mood ευθύς αμέσως! 🍓🌹

You Might Also Like

0 σχόλια