Κοραλλάκι με κιμά και κάστανα

Απριλίου 02, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Μακαρόνια με κιμά with a twist! Το διαφορετικό (γιατί αν δεν ήταν διαφορετικό δε θα έμπαινε σε αυτό εδώ το blog) είναι πως το Παράξενο Πιρούνι ακολούθησε τη διαδικασία "all in a pot" που λένε και στο χωριό του, εμπλούτισε τη συνταγή ακόμα περισσότερο προσθέτοντας έτοιμα βρασμένα κάστανα που του είχαν περισσέψει από αυτά εδώ τα τρομερά μπισκοτάκια-ταρτάκια-λυχναράκια και τέλος, τα ζυμαρικά ήταν μεν "κοφτά", αλλά από αλεύρι κόκκινης φακής.
Το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε ζυμαρικά γνωστής εταιρείας (άντε να το πάρει το ποτάμι, της Melissa) με μπρόκολο, κόκκινη φακή, ρεβύθι... κτλ, και όλα ήταν νόστιμα με ήπια γεύση, οπότε κάποιος δε χρειάζεται να φοβάται πως τα μακαρόνια του θα μυρίζουν ρεβύθι ή μπρόκολο σε περίπτωση που αναρωτιόταν.

Για 3 με 4 μερίδες:

- 300 γραμμάρια περίπου κιμά μοσχαρίσιο
- ένα μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
- ένα φύλλο δάφνης
- 3 με 4 κόκκους μπαχάρι
- 3 με 4 καρφάκια γαρίφαλλο
- μια μικρή, καυτερή αποξηραμένη πιπερίτσα
- ένα ξυλάκι κανέλας
- μια κουταλιά κοφτή σούπας πάπρικα γλυκιά
- 200 γραμμάρια έτοιμα βρασμένα κάστανα
- κοράλλι ριγέ με κόκκινη φακή Melissa (το μισό πακέτο των 400 γραμμαρίων)

Η αρχή έγινε απλώνοντας μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο στην ωραία, μεγάλη κατσαρόλα του Παράξενου Πιρουνιού. Ο κιμάς αφού ασφαλώς πρώτα ξεπάγωσε, τσιγαρίστηκε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να ασπρίσει και να ξεσβολιάσει που λένε.
Στη συνέχεια μπήκαν στην κατσαρόλα τα καρότα και οι πιπεριές ψιλοκομμένα, ο πελτές που τσιγαρίστηκε κι αυτός ελαφρά και ύστερα όλα τα υλικά λούστηκαν με τρία ποτήρια νερό. Το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά και τα κάστανα αφού το νερό πήρε την πρώτη βράση. Ύστερα χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα. Άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για μια ώρα και κάτι παραπάνω, να σιγουρευτεί πως τα λαχανικά είχαν βράσει καλά.

Το Παράξενο Πιρούνι στο τέλος ξεσκέπασε την κατσαρόλα και δυνάμωσε και πάλι τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.  Όταν ένα μέρος του νερού εξατμίστηκε, πρόσθεσε το μακαρονάκι του. Ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, το Παράξενο Πιρούνι άφησε τα ζυμαρικά του να "πιουν" τα υγρά και το φαγητό να γίνει πηχτό και όχι σούπα. 😉

Το Παράξενο Πιρούνι απέσυρε την κατσαρόλα από την εστία, άφησε τα μακαρονάκια του να κρυώσουν λίγο και να "πιουν" λίγο ακόμα τα υγρά τους και σέρβιρε με σαλάτα ασφαλώς!
Χωρίς καθόλου προσθήκη αλατιού και με ελάχιστο ελαιόλαδο ανά μερίδα, το φαγητό ήταν -κατά την ταπεινή γνωμη του Παράξενου Πιρουνιού- εξαιρετικό, κάτι που δείχνει πως με τα κατάλληλα μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά μπορείς σίγουρα να μαγειρέψεις light και υγιεινά αλλά ταυτόχρονα και πεντανόστιμα!

You Might Also Like

0 σχόλια