Χριστουγεννιάτικα cookies σοκολάτας με ρόδι και καρύδι

Δεκεμβρίου 01, 2022

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Έφτασε κι ο τελευταίος μήνας του 2022 και το Παράξενο Πιρούνι νιώθει πως πέρασε σαν νερό... Φαίνεται πως μαζί με την αίσθηση της κανονικότητας χάνεται και η αίσθηση του χρόνου. 
Ωστόσο το Παράξενο Πιρούνι δε θα μελαγχολήσει και θα εφαρμόσει για μια ακόμη φορά το "θυμήσου τα καλά που σου συνέβησαν και μη γκρινιάζεις". Τα καλά μπορεί να είναι απλά, καθημερινά πράγματα. Συνήθως δηλαδή, αυτά είναι. 
Κάνοντας έναν απολογισμό του 2022, το Παράξενο Πιρούνι βρίσκει πως έχει τελικά αρκετά!

√ Το Παράξενο Πιρούνι έκανε διάφορα ταξίδια και είδε μέρη της χώρας που δεν είχε ξαναδεί, αλλά και εντός του Νομού Αττικής πήγε σε κάποια σημεία για πρώτη φορά! 
√ Μετά από καιρό, κατάφερε το καλοκαίρι να διαβάσει ένα ολόκληρο βιβλίο και μάλιστα με περίπου 500 σελίδες!
√ Ξαναπήγε θέατρο μετά από χρόνια, βλέποντας όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις παραστάσεις μέχρι τώρα!
√ Έφαγε σε μερικά νέα εστιατόρια με έμφαση στα θαλασσινά, καταφέρνοντας μάλιστα να μαζέψει και υλικό για τη στήλη "Παράξενα Τσιμπήματα" με θέμα το ψάρι!
√ Μαγείρεψε με νέα υλικά όπως τη φαρίνα χαρουπιού και θυμάται ακόμα την τρομερή καστανόπιτα με ζύμη χαρουπιού, γνωρίστηκε καλύτερα με τον κιμά γαλοπούλας φτιάχνοντας υπέροχα γιουβαρλάκια με κιμά γαλοπούλας και σος καρότου, έφτιαξε και έφαγε το καλύτερο vegan και gluten-free παστίτσιο που έχει δοκιμάσει ως τώρα και διαπίστωσε πως τα αγαπητά σε όλους φασολάκια γίνονται πεντανόστιμα ΚΑΙ ψητά στο φούρνο
√ Έκανε νέα σπορ! Δοκίμασε Kangoo Jumps, GRIT και rafting για πρώτη φορά, με αρκετή επιτυχία μπορεί να πει 😊
√ Αισθάνθηκε αρκετά περήφανο για τον εαυτό του όταν σε μια πρωτοφανή (για το ίδιο) στιγμή θάρρους, έτρεξε πίσω από τον κλέφτη που του βούτηξε μια μέρα το κινητό του, τον σταμάτησε και το πήρε πίσω! 
√ Και φυσικά -last but not least- έχει ακόμα κοντά του αγαπημένα πρόσωπα (ένα - δύο αρκούν) που το στηρίζουν και το αγαπούν, παράλληλα με τις όποιες δυσκολίες και ατυχίες.

Είδες πόσο απλό είναι? Κάνε κι εσύ αυτό σαν άσκηση, κάθε φορά που νιώθεις στα κάτω σου. Σκέψου λίγο, συγκεντρώσου και να δεις που θα προσθέσεις αρκετά √ check στη λίστα των ευχάριστων πραγμάτων που σου συνέβησαν!

Το παρακάτω ευχάριστο είναι φυσικά η συνταγή για τα γιορτινά cookies με ρόδι που θα φτιάξεις πανεύκολα με βασικά και οικονομικά (ακόμα μάλλον) υλικά και θα εντυπωσιάσεις φίλους και γνωστούς!

Υλικά:

- 110 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα με περιεκτικότητα 65% σε κακάο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 αβγό
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη (λευκή ή μαύρη, καλύτερα μαύρη)
- 2 βανίλιες
- μισό φακελάκι κάρδαμο μαύρο (κακουλέ)
- 1/8 φλιτζανιού τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/8 κουταλιού γλυκού baking powder
- ένα ρόδι (τα σποράκια του)
- μισό φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα χοντροτριμμένη (και με το χέρι ακόμα)


Κοπανάς τα εσωτερικά σποράκια από τους κόκκους του κακουλέ στο γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάς το αβγό με τη ζάχαρη, τις 2 βανίλιες και τη σκόνη κακουλέ. Προσθέτεις στο αβγομίγμα το αλεύρι με το baking powder κατευθείαν από το σουρωτήρι όπου τα κοσκινίζεις μαζί.
Τέλος, προσθέτεις τη σοκολάτα που την έχεις λιώσει μαζί με το βούτυρο.
Προσθέτεις το ρόδι και το καρύδι, ανακατεύοντας απαλά να πάνε παντού. Θα έχεις έναν ωραίο, ομοιογενή μαλακό χυλό.

Καλύπτεις τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με τη βοήθεια δυο ίδιων κουταλιών του γλυκού ακουμπάς μπαλίτσες χυλού χωρίς να τις πατήσεις καθόλου (θα απλώσουν ελαφρώς με το ψήσιμο) και ψήνεις με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 8 - 10 λεπτά (ανάλογα και τον φούρνο). 

Τα ξεκολλάς όταν κρυώσουν λίγο για να μη σπάσουν. Η δόση δε βγάζει πολλά μπισκότα, το Παράξενο Πιρούνι έφτιαξε λίγα μόνο, για... ευνόητους λόγους!

Το πόσο ταιριάζει το ρόδι με τη σοκολάτα δε χρειάζεσαι το Παράξενο Πιρούνι να στο πει! Αυτά τα σοκολατένια μπισκότα βγαίνουν πάντα σαν λίγο τραγανούτσικα brownies και είναι εδώ και χρόνια τα αγαπημένα του Παράξενου Πιρουνιού, κατάλληλα για όλες τις εποχές ακόμα και για τα Χριστούγεννα, τι όχι? 🎄

You Might Also Like

0 σχόλια