Βασιλόπιτα με ανανά, ινδοκάρυδο και φιστίκι Αιγίνης

Δεκεμβρίου 23, 2022

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

"Για σένα ανθίζουνε κόκκινα ρόδα... 🌹"
Αν η χρονιά τελειώνει με ένα τραγούδι στα ελληνικά, τότε είναι σίγουρα αυτό από την πρόσφατη επιτυχημένη "μαεστρική" τηλεοπτική σειρά, που παίζεται παντού κι έχει κολλήσει λίγο - πολύ σε όλους 😊
Εσένα ποιο είναι το τυχερό σου αστέρι? Κι αν δεν το έχεις βρει ακόμα, που ξέρεις, μπορεί να βρεις τυχερό φλουρί μέσα σε τυχερή, παραξενοπιρουνίσια βασιλόπιτα!

Υλικά για τη βασιλόπιτα:

- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια τσαγιού κρυσταλλική, λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1 
κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1/4 
κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αβγά
- ένα κουταλάκι 
του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή
- ένα κουτί κομπόστα (400 γραμμάρια μικτό βάρος) ανανά 

Για το frosting:

- 125 γραμμάρια βούτυρο
- ένα φλιτζάνι τσαγιού 
κρυσταλλική, λευκή ζάχαρη
- ένα φλιτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
- ένα φλιτζάνι τσαγιού ινδική καρύδα
- ένα φλιτζάνι τσαγιού 
φυστίκι Αιγίνης τριμμένο

Πρώτα φτιάχνεις το κέικ. Ανακατεύεις αλεύρι, ζάχαρη, baking, σόδα και αλάτι. Χτυπάς σε άλλο μπολ αβγά με βανίλια και ζουμί από ανανά (κρατάς ξεχωριστά τα κομματάκια του ανανά). Τα σουρωμένα 
κομματάκια του ανανά τα πολτοποιείς στο multi χωρίς να τα αφήσεις να γίνουν πουρές, είναι καλύτερο να μείνουν και κάποια ψιλά κομματάκια. 
Προσθέτεις στο μπολ με τα αβγά τον πολτοποιημένο ανανά και τέλος τα στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, baking, σόδα και αλάτι) και ανακατεύεις απαλά να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός κέικ. Γεμίζεις με τον χυλό ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί  και ψήνεις στους 180 με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 20 - 25 λεπτά περίπου.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο (αν βυθίσεις τη λάμα ενός μαχαιριού και βγει καθαρή, είναι έτοιμο) παίρνεις ένα ξύλινο καλαμάκι από σουβλάκι και κάνεις τρύπες παντού σε όλη την επιφάνειά του. Απλώνεις το ζεστό frosting πάνω στο ζεστό κέικ και το αφήνεις για 2 με 3 ώρες να μαλακώσει και να απορροφήσει γεύσεις και αρώματα.
Για το frosting απλά βράζεις για 5 λεπτά (ή μέχρι να γίνει σαν παχύρρευστη καραμέλα butterscotch) το βούτυρο, ζάχαρη και εβαπορέ. Εκτός φωτιάς βάζεις την καρύδα και το φυστίκι Αιγίνης.

Η βασιλόπιτα σε μορφή κέικ είναι μακράν η αγαπημένη του Παράξενου Πιρουνιού και τη φτιάχνει κάθε χρόνο σε διαφορετική παραλλαγή. Αυτή εδώ βγήκε αρωματική, φρουτένια και με ένα εξωτικό "touch" χάρη στον ανανά και στην καρύδα.
Κάπου εδώ το Παράξενο Πιρούνι θα σε χαιρετήσει, θα σου δώσει τις καλύτερες ευχές του και θα υποσχεθεί να επιστρέψει δριμύτερο του χρόνου. 😉
Πολλά, παραξενοπιρουνίσια φιλιά!!! 😘

You Might Also Like

0 σχόλια