Evil Twin Hipster Ale: Μια αποκριάτικη μπύρα για μεγάλα παιδιά!

Φεβρουαρίου 20, 2020

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι, the odd fork, odd fork

Όταν το Παράξενο Πιρούνι ήταν μικρό πιρουνάκι ακόμα, στις γειτονιές τα παιδιά συνήθιζαν να παίζουν ποδόσφαιρο με χρησιμοποιημένα αλουμινένια κουτάκια που έβρισκαν πεταμένα στο δρόμο (μάλιστα στα μέρη του τα έλεγαν λατάκια)Τώρα που πάτησες για τα καλά τα τριάντα κι έγινες "σοβαρός/σοβαρή", προσπαθείς να αντισταθείς στην παρόρμηση που σε πιάνει που και που να κλωτσήσεις ένα τέτοιο κουτάκι βάζοντας γκολ στην Πατησίων ή στην Πανεπιστημίου (έλα, παραδέξου όμως πως το θέλεις 😏).
Όμως σε αντίθεση με την άθλια (σε περιεχόμενο) κόκα κόλα και όλους τους "συγγενείς" της, δεν είναι όλα τα αλουμινένια κουτάκια για κλωτσιές! Αυτό το κουτάκι για παράδειγμα, το Παράξενο Πιρούνι όχι απλώς δεν θα το πετάξει, όχι μόνο δεν θα το κλωτσήσει, αλλά θα το πάρει μαζί του και θα το βάλει δίπλα στα μεγαλοπρεπή και κομψά μπουκάλια της μπυρο-συλλογής του!
Κι επειδή σήμερα εντελώς τυχαία (😏) είναι Απόκριες, πρόκειται για ένα μπυροκουτάκι που έχει ντυθεί Αρλεκίνος! Το χρώμα και το "ντύσιμό" του λοιπόν, έχουν κάτι από παιδικό παιχνίδι. Χωρίς το Παράξενο Πιρούνι να έχει διαβάσει τίποτα και προτού ανατρέξει στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες, αισθήματα ανεξαρτησίας, ξεγνοιασιάς και κεφιού συμπληρώνουν την εικόνα. Αυτή η μπύρα με την εμφάνιση και το όνομα που έχει, πρέπει να είναι cool. Πρέπει να είναι για όσους νιώθουν ακόμα παιδιά και ποτέ δε σταμάτησαν να θέλουν να κλωτσήσουν κάποια -χωρίς ουσιαστικό νόημα- πρέπει! 

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι, the odd fork, odd fork

Αλλά τι λέει και σε περιεχόμενο? 

Πρώτα όμως τα "τεχνικά": 
Από: Evil Twin Brewing, Denmark
Τύπος: American Pale Ale
Περιεχόμενο: 350 ml 
ABV (Alcohol By Volume): 5,5% 

Το Παράξενο Πιρούνι κρατάει λοιπόν το "αποκριάτικο" κουτάκι στα χέρια του, και με το άθραυστο, παράξενό του νύχι το ανοίγει. Μόλις πλησιάζει την παράξενη μύτη του στην τρυπούλα που άνοιξε, σκέφτεται: Μα τη Θεά της Αταξίας, αυτή η μυρωδιά είναι υπέροχη! Τα αρώματα μέσα από το κουτάκι αλλά και αργότερα στο ποτήρι, είναι το κάτι άλλο: Τροπικά φρούτα όπου πιο πολύ, ξεχωρίζει ο ανανάς! Μετά το μάνγκο, κι ύστερα διάφορα άλλα ωραία πράγματα όπως ανοιξιάτικα αγριολούλουδα, γύρη, μέλι αλλά και φρεσκάδα λυκίσκου.
Στην εμφάνιση, ο αφρός αφήνει ένα πηχτό κάλυμμα στην επιφάνεια και τα κομματάκια της μαγιάς μαζί με μικροσκοπικές φυσαλίδες ανθρακικού, δημιουργούν αυτή τη θολή εικόνα στο σκουρόξανθου χρώματος σώμα της μπύρας. Αλλά τι λέει η καρναβαλο-μπύρα και γευστικά? Σώμα ελαφρύ, ανθρακικό λίγο. Η γεύση σε πάει κατευθείαν σε I.P.A. και μάλιστα A.P.A., δηλαδή ο λυκίσκος φαίνεται αρκετά έντονα και επειδή στο άρωμα είχε μικρό, δευτερεύοντα ρόλο, εδώ παίρνει την εκδίκησή του και γίνεται ο πρωταγωνιστής! Πίσω από τον λυκίσκο, παίζουν δεύτερα και τρίτα και κάποια εσπεριδοειδή όπως γκρέιπ φρουτ και νεράντζι. Μακριά και ικανοποιητική επίγευση, όπου ο λυκίσκος και η νεραντζόφλουδα έχουν τον κύριο λόγο. 
Συμπερασματικά, το Παράξενο Πιρούνι έχει να πει πως: If you 're very bitter and you like it, that's your thing! 
Αν και όταν η μπύρα πιάνει πιο υψηλές θερμοκρασίες η αρχική πικράδα αρχίζει να μετριάζεται, η επίγευση ωστόσο μένει σταθερή στη βοτανική, πράσινη γρασιδο-αίσθηση του λυκίσκου, πράγμα που την κάνει ιδανικό ποτό για χόρτα και πράσινα λαχανικά!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι, the odd fork, odd fork

Στο επόμενο post θα έχει όντως μπύρα και vegan, εντελώς φυτική συνταγή, γιατί η μπύρα δεν πάει μόνο με κρέατα και τσικνιστά, αλλά κυριολεκτικά με τα πάντα! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια