Corfu Coffee Cookies
Μπισκότα με καφέ και κουμ κουάτ

Ιουνίου 01, 2019

παρέξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, μπισκότα με καφέ και κουμ κουάτ

Το Παράξενο Πιρούνι είναι λάτρης του καφέ. Ελάχιστοι ανθρωποι δεν είναι, και το Παράξενο Πιρούνι πραγματικά αναρωτιέται πως την παλεύουν. Ο καφές που φρεσκοαλέθεται και αυτή η μυρωδιά που βγαίνει μέσα από τα εκατοντάδες πλέον καφεδομάγαζα είναι κάτι που κάνει το Παράξενο Πιρούνι να αναστενάξει (με την καλή έννοια) περπατώντας στο δρόμο. Γι' αυτό ξεκινάει νέο αφιέρωμα και η πρώτη ανάρτηση δε μπορεί να μην είναι τα παραπάνω μπισκότα με άρωμα καφέ και Κέρκυρας (2 αγάπες μαζί δηλαδή). Η Κέρκυρα στη συνταγή έχει να κάνει με την προσθήκη του κουμ κουάτ και τα Corfu Coffee Cookies είναι ίσως τα μόνα 3 C cookies σε ολόκληρο το γαλαξία! 😏


Αν σου αρέσει να πίνεις καφέ μαζί με κουλουράκια, μπισκότα, κέικ, φρυγανιές, παξιμαδάκια… (ε βέβαια, γίνεται ξεροσφύρι? :) για σκέψου, ένας ωραίος καφές φίλτρου ταιριάζει εκτός από τα σοκολατοειδή και με π.χ. μπισκοτάκια γεμιστά με κρέμα λεμονιού ή ένας διπλός βαρύς ελληνικός το πρωί, κάνει πολύ καλή παρέα σε φρυγανιές αλειμμένες με μαρμελάδα πορτοκάλι, με άλλα λόγια ο καφές και τα εσπεριδοειδή μπορούν να "παντρευτούν" και μάλιστα να έχουν και μία πολύ αρμονική συμβίωση! 

Υλικά για 48 μέτρια cookies:

- μισό φλιτζάνι τσαγιού ή 125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο 
- μισό φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού τσαγιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- ένα αβγό
- λίγο λικέρ κουμ κουάτ
- 5 κουταλιές σούπας στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κουμ κουάτ γλασέ

Χτυπάς σε μπολ με σύρμα το λιωμένο βούτυρο μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να διαλυθεί όσο γίνεται η ζάχαρη. Προσθέτεις το αβγό χτυπώντας καλά να ενσωματωθεί με το μίγμα, το λικέρ κουμ κουάτ, τον καφέ, το baking powder, το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύεις να γίνει ένας ομοιογενής μαλακός χυλός και τελευταία προσθέτεις τα κομματάκια του κουμ κουάτ να πάνε παντού μέσα στο μίγμα.
Με δύο ίδια κουταλάκια του γλυκού, σχηματίζεις μικρά στρογγυλά μπαλάκια με τη ζύμη (θα πάρουν το σχήμα του μπισκότου με το ψήσιμο, δε χρειάζεται να τα πατήσεις για να απλώσουν) πάνω σε βουτυρωμένο ταψί αφήνοντας και κάποια απόσταση μεταξύ τους και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170 βαθμούς για 5 - 10 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να δεις ότι σχηματίστηκαν, στέγνωσαν και μοσχομυρίζουν!


paraxeno pirouni, the odd fork, παράξενο πιρούνι

Τρώγονται με μανία το πρωί μαζί με τον καφέ αλλά κι όλες τις υπόλοιπες ώρες φυσικά! Μένουν μαλακά και μαστιχωτά για μέρες. Όποιος τα δοκίμασε εθίστηκε και ζητά από το Παράξενο Πιρούνι επίμονα να τα ξαναφτιάξει και να κεράσει.

You Might Also Like

0 σχόλια