Χαλβάς σιμιγδαλένιος μόκα με φουντούκια

Ιουνίου 20, 2019

χαλβάς με καφέ, χαλβάς μόκα, χαλβάς με κακάο, χαλβάς με φουντούκια, χαλβάς latte, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Αυτά τα μικρά φορμάκια σιλικόνης για σοκολατάκια δεν είναι προφανώς αποκλειστικά για σοκολατάκια, δε χρειάζεσαι το Παράξενο Πιρούνι για να σου το πει. Χρειάζεται όμως να διαβάσεις παρακάτω για να δεις πως θα φτιάξεις αυτά τα χαριτωμένα ανθρωπάκια -και όχι μόνο- τα οποία αποτελούνται από σιμιγδαλένιο χαλβά με γεύση μόκα - φουντούκι!
Το Παράξενο Πιρούνι έχει ξαναγράψει πως δεν είναι και ο πρώτος φαν του σιμιγδαλένιου χαλβά γι' αυτό και φροντίζει όταν τον φτιάχνει, να τον ετοιμάζει συνήθως παράξενα. Ύστερα λοιπόν από τον φραουλοκαρυδένιο χαλβά, ήρθε η ώρα και γι' αυτόν εδώ, πάντα μέσα στα πλαίσια του τιτάνιου αφιερώματος στον αγαπημένο καφέ! 😊

Υλικά:

- 3/4 από ποτηράκι/κουπάκι ηλιέλαιο
- 2 ποτηράκια/κουπάκια ψιλό σιμιγδάλι
- 3 ποτηράκια/κουπάκια ζάχαρη (αν θες, μισή μαύρη & μισή λευκή ζάχαρη)
- 4 ποτηράκια/κουπάκια νερό
- 2 κουταλάκια γλυκού στιγμιαίο καφέ
- 1 κουταλάκι γλυκού κακάο
- λίγο γάλα εβαπορέ (1 κουταλιά σούπας περίπου)
- 2/3 κούπας φουντούκια που τα ψήνεις λίγο και τα περνάς μετά από το multi

Όπως πρόσεξες το παλιό, καλό 1 - 2 - 3 - 4 στη δοσολογία των υλικών του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά τηρήθηκε, με τη μόνη διαφορά πως το 1 του λαδιού έγινε 3/4. Κατά τη γνώμη του Παράξενου Πιρουνιού το λάδι δε χρειάζεται να είναι ένα, μπορεί να είναι και λιγότερο αφού και πάλι μια χαρά βγαίνει ο χαλβάς και γλιτώνεις και την πολλή λαδίλα. Επίσης αντί για ελαιόλαδο το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε ηλιέλαιο, το οποίο λόγω του ότι είναι άοσμο, άγευστο (και φτηνό!), το προτιμά συχνά σε μερικά γλυκά, κι ειδικά εδώ το ελαιόλαδο δε θα ταίριαζε καθόλου με τον καφέ επειδή θα τον "σκέπαζε" με τη δική του πιο βαριά μυρωδιά και γεύση.

Το Παράξενο Πιρούνι καβούρδισε λοιπόν μέσα σε κατσαρολίτσα με προσοχή το σιμιγδάλι στο ηλιέλαιο (κανονικά βάζουν χοντρό σιμιγδάλι, αλλά του αρέσει περισσότερο με ψιλό!) μέχρι να λαδωθεί καλά και να αλλάξει χρώμα ε-λ-ά-χ-ι-σ-τ-α (αν παρακαβουρδιστεί, θα βγει βαρύς ο χαλβάς) και "έσβησε" με το ζεστό σιρόπι του. Το σιρόπι του όπως ίσως έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, δεν ήταν παρά ένας καφές νες με γάλα (πολύ γλυκός φυσικά αφού είχε 3 κουπάκια ζάχαρη! 😉) που με την προσθήκη λίγης σκόνης κακάο, έγινε μόκα!
Και μετά την προσθήκη του υγρού μίγματος καφέ - ζάχαρης, κλασικά το Παράξενο Πιρούνι ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δει ότι ο χαλβάς ξεκολλούσε από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και εκτός φωτιάς κι αφού είχε γίνει πιο χλιαρός, πρόσθεσε και τα κομμένα και καβουρδισμένα φουντούκια.

Το Παράξενο Πιρούνι έβαλε τον χαλβά του σε μικρά και μεγάλα φορμάκια σιλικόνης διαφόρων σχημάτων και μετά από λίγη ώρα, τα λιλιπούτεια χαλβαδάκια του ήταν έτοιμα για κατανάλωση!

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, χαλβαδάκια μπουκίτσες, ατομικός χαλβάς

Τα ανθρωπάκια, για ευνόητους λόγους, συγκίνησαν τους πάντες γιατί εκτός από αρωματικά και νόστιμα είναι και γλυκούλικα, δεν είναι? 😊

You Might Also Like

0 σχόλια