Μακαρονάδα καρπούζι - φέτα

Σεπτεμβρίου 02, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Καρπούζι - φέτα. Πως λέμε μαγιό - ξαπλώστρα? Βέβαια αν έχεις μαγιό και θάλασσα δεν είναι απαραίτητη η ξαπλώστρα. Όπως δεν είναι κι απαραίτητο να συνοδέψεις το καρπούζι με φέτα ή το αντίστροφο.
Το Παράξενο Πιρούνι όπως και να 'χει, είναι εδώ για να εξελίξει και να πάει τα πάσης φύσεως ζευγάρια, ταιριαστά ή αταίριαστα σε άλλο level. Αντάξιο της φήμης του, το Παράξενο Πιρούνι έχει φτιάξει αξεπέραστο, επικό παγωτό καρπούζι - φέτα

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

και τώρα σαν άλλος πολυμήχανος Οδυσσέας της κουζίνας, κατάφερε να φτιάξει τον δικό του βρώσιμο Δούρειο Ίππο από ζυμαρικά, με σκοπό να κρύψει μέσα το παραπάνω ζευγάρι φέτας και καρπουζιού! 😊

Το Παράξενο Πιρούνι χρειάστηκε καρπούζι και φέτα φυσικά, καθώς και δύο ακόμα υλικά που συνήθως υπάρχουν στην κουζίνα: Λίγο αποξηραμένο δεντρολίβανο και ένα μικρό, ξερό κρεμμύδι. Καθάρισε κι έκοψε το κρεμμύδι σε λεπτά κομμάτια, έτριψε λίγο με τα χέρια του το δεντρολίβανο κι αφαίρεσε τα κουκούτσια από τα κομμάτια του καρπουζιού.
Και... κρατήσου: Σε πυρεξάκι αλειμμένο με ελάχιστο ελαιόλαδο, το δαιμόνιο Παράξενο Πιρούνι έβαλε τα παραπάνω 4 υλικά στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για να τα ψήσει!!!

Χρειάστηκε 20 με 30 λεπτά μέχρι να δει και να μυρίσει πως ψήθηκε η φέτα και καθώς ψηνόταν φυσικά, έβρασε και σούρωσε τα αγαπημένα του ζυμαρικά που ήταν βίδες ρεβυθιού χωρίς γλουτένη, εσύ μπορείς να βάλεις τα δικά σου αγαπημένα!
Έβγαλε το πυρεξάκι από τον φούρνο και έτσι όπως ήταν ζεστό το τυρί και τα ζυμαρικά τα ανακάτεψε καλά όλα μαζί, λιώνοντας και με ένα πιρούνι τη φέτα και πατώντας το καρπούζι να αναμιχθούν ωραία όλα μαζί με τα ζυμαρικά.


Μέχρι να το δει και να το δοκιμάσει, ακόμα και το ίδιο το Παράξενο Πιρούνι που για κάτι τέτοια παράξενα ζει και αναπνέει, δεν πίστευε πως θα γινόταν να κάνει το αγαπημένο καλοκαιρινό καρπούζι... ψητό!
Κι όμως, να που γίνεται! Ακόμα και ψητό, το καρπούζι κρατάει τη δροσιά και την τραγανή του υφή και παντρεύεται τέλεια με τη μαλακή πλέον φέτα και το ψητό κρεμμύδι που έχει αρχίσει να γλυκίζει και να καραμελώνει, με το δεντρολίβανο να ολοκληρώνει το σύνολο με το μοναδικό του άρωμα.

Πιες μαζί με την καρπουζομακαρονάδα κι ένα δροσερό ροζέ κρασάκι και φρόντισε να ακολουθήσεις το Παράξενο Πιρούνι σε όλα τα social media, να γίνει ακόλουθος, φίλος του, να πατάς like και να βάζεις καρδούλες στα υπέροχα που φτιάχνει μπας και καταφέρει το καημένο να γίνει κάποια στιγμή influencer, όπως και του αξίζει άλλωστε 😊
Μέχρι την επόμενη μοναδική συνταγή, παραξενοπιρουνίσια φιλιά! 💋

You Might Also Like

0 σχόλια