Μίλα μου για μήλα

Σεπτεμβρίου 27, 2024

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Στο σημερινό του μηλοαφιέρωμα το Παράξενο Πιρούνι δεν πρωτοτυπεί όπως το συνηθίζει. Προσπαθεί να ακούσει το κοινό του και να δίνει ιδέες εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και φυσικά υγιεινές! 

Κι επειδή ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, θα σου δώσει όχι ακριβώς συνταγές αλλά ιδέες για να τρως το μηλοσνακ σου ωμό, ψητό, μέχρι και σε ζεστό, χουχουλιάρικο ρόφημα!

Αν σου αρέσει να φτιάχνεις μηλόπιτα με τα γλυκά, κόκκινα μήλα του φθινοπώρου την επόμενη φορά πλύνε τα καλά πριν τα καθαρίσεις και βράσε τα φλούδια μαζί με αρκετά κανελογαρίφαλλα, λιγότερους κόκκους μπαχάρι και ένα κομματάκι φρέσκιας ρίζας τζίντζερ. Βάλε το υγρό σε κανάτα και σέρβιρε το ζεστό με μέλι και έξτρα κανέλα που ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!

Το Νο 1 "virgin" υποκατάστατο του πολυαγαπημένου ζεστού ρακόμελου για το Παράξενο Πιρούνι, όταν θέλει να κάνει αποτοξίνωση 😊

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Η επόμενη ιδέα είναι το γεμιστό μήλο express, δηλαδή χωρίς ψήσιμο! Αν και θέλει κάποια προετοιμασία γιατί θα μουλιάσεις για μερικές ώρες σε βραστό νερό ωμά, ανάλατα κάσιους, θα τα σουρώσεις και θα τα μπλεντάρεις μαζί με λίγο μέλι διαλυμένο σε ελάχιστο ζεστό νερό, μπόλικη κανέλα και αν θες λίγο γάλα ή λίγο από το αγαπημένο σου φυτικό ρόφημα. 

Με αυτή την κρεμούλα θα γεμίσεις το μήλο σου που το έχεις αδειάσει  από την ψίχα του (δεν τη πετάς, τη βάζεις στο ψυγείο σε νερό με λεμόνι γι' άλλα ωραία πράγματα!) και το σερβίρεις πάντα πασπαλισμένο με κανέλα, έξτρα ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για ένα σούπερ δυναμωτικό σνακ!


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Το τρίτο και τελευταίο μηλο-σνακ είναι τόσο μα τόσο απλό και εύκολο που το Παράξενο Πιρούνι θα το ονόμαζε φοιτητικό. Και όντως ήταν. Το μικρότερο και μελετηρό (λέει τώρα 😊) Παράξενο Πιρούνι το έφτιαχνε συχνά - πυκνά για βραδινό μαζί με ένα χαλαρωτικό αφέψημα και δεν καταλάβαινε για πότε έπεφτε ξερό!

Έπλενε, έκοβε τα μήλα σε ροδέλες, πασπάλιζε με κανέλα και έψηνε στην τοστιέρα μέχρι να μαλακώσουν. Με 2 φέτες ψωμί του τοστ, έφτιαχνε το μηλο-τοστ του (το έψηνε λίγο γιατί του αρέσει ζεστό) που το ξεγελούσε υγιεινά αλλά και φτηνά μια και δε χρειαζόταν να ανάψει φούρνο για να φτιάξει μηλόπιτα.


παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Αν στη φρουτοσαλάτα σου τρως πρώτα τις μπανάνες, τα αχλάδια, τα ρόδια και όλα τα υπόλοιπα και αφήνεις τα μήλα τελευταία, το Παράξενο Πιρούνι θα σου θυμίσει πως για ένα μήλο χάθηκε ο παράδεισος, ο Τρωικός πόλεµος άρχισε με αφορμή ένα μήλο και... σε ένα μυθικό μέρος από τα παιδικά χρόνια του γέρικου πια Παράξενου Πιρουνιού, ένα μήλο ήταν ο Πρωθυπουργός!

Ας μιλήσουμε λοιπόν για μήλα! 🍎🍏

You Might Also Like

0 σχόλια