Μελιτζάνες με σύκα στο φούρνο

Σεπτεμβρίου 15, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Η μελιτζάνα όπως δεν την έχεις ξαναδεί! Αλλά και το σύκο έτσι όπως είναι εδώ, αποκλείεται να το έχεις πετύχει κάπου. Ναι, είναι μελιτζάνες "παντρεμένες" με σύκα, όπως μόνο το Παράξενο Πιρούνι ξέρει να παντρεύει! 😊

Ψητές μελιτζάνες στο φούρνο όπου πάνω στη μαλακή τους σάρκα έχουν ξαπλώσει τα γλυκά, ώριμα φθινοπωρινά σύκα κι έχουν σκεπαστεί ελαφρά με λιωμένη light μοτσαρέλα, η οποία βέβαια δεν ταιριάζει όπως θα ταίριαζε με τα σύκα ένα ροκφόρ ή ένα πιο λιπαρό κατσικίσιο τυρί αλλά η κουμπάρα a.k.a. Παράξενο Πιρούνι, εκτός από γόνιμη φαντασία και ποιητική καρδιά, φροντίζει να έχει και fit κορμί 😊

Το Παράξενο Πιρούνι λοιπόν έπλυνε και σκούπισε 2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες και τις έκοψε στη μέση οριζοντίως. Με το μαχαιράκι του χάραξε σε κάθε μισό κομμάτι χιαστί γραμμές, άλειψε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και έψησε στο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά περίπου, να δει πως οι μελιτζάνες είχαν πάρει χρώμα και οι γραμμές που είχε χαράξει είχαν ανοίξει.

Στη συνέχεια το Παράξενο Πιρούνι έπλυνε καλά και σκούπισε 4 ώριμα, μαλακά σύκα και τα έκοψε σε ψιλά κομμάτια. Σε ένα ρηχό πιάτο ανακάτεψε τα σύκα με το ξύσμα ενός λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, λίγο τζίντζερ σκόνη, λίγο τριμμένο ξερό θυμάρι και 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο.

Επάνω στα 4 ψημένα μισά κομμάτια μελιτζάνας, το Παράξενο Πιρούνι άπλωσε τη γέμιση σύκου και κάλυψε την επιφάνεια με κυβάκια μοτσαρέλας (την Dirollo φρέσκια μοτσαρέλα σε νερό που έχει μόνο 8,5% λιπαρά). Οποιοδήποτε τυρί που λιώνει φυσικά κάνει, feel free να βάλεις το δικό σου αγαπημένο κι άσε το Παράξενο Πιρούνι να κάνει δίαιτα 😊

Τέλος, το Παράξενο Πιρούνι ξαναέβαλε τις συκο-μελιτζάνες στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρονται χλιαρές με πράσινη σαλάτα και ψωμί για να είσαι κομπλέ κι αν θες να είσαι και μέσα στο πνεύμα (γιατί γάμο έχουμε μην ξεχνιόμαστε), πιες κι ένα ποτηράκι κόκκινο κρασάκι στην υγεία του Παράξενου Πιρουνιού που τόσο ωραία τα σκέφτεται, ακόμα πιο ωραία τα δημιουργεί και -θα τολμούσε να πει- τέλεια τα περιγράφει! 😊

Μέχρι την επόμενη μοναδική ιδέα και συνταγή, παραξενοπιρουνίσια φιλιά! 👄

You Might Also Like

0 σχόλια