Παγωτό καρπούζι - φέτα

Αυγούστου 30, 2023

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Το Παράξενο Πιρούνι δεν ήταν ποτέ ο τύπος που θα έβαζε να φάει καρπούζι με φέτα για καλοκαιρινό σνακ ή ελαφρύ δείπνο. Του αρέσουν και τα δύο υλικά αλλά προτιμά να τα τρώει μόνα τους και για κάποιο λόγο θεωρεί πως τα κίτρινα τυριά ταιριάζουν περισσότερο με τα φρούτα, όπως ο δεύτερος φημισμένος φρουτο-τυροσυνδυασμός που αγαπάμε στην Ελλάδα, που δεν είναι άλλος από το σταφύλι - κασέρι.

Αν όμως το πας στο επόμενο παραξενοπιρουνίσιο επίπεδο... το ζευγάρι καρπούζι - φέτα ενώνεται και περνάει στην καλύτερη του φάση όταν γίνεται παγωτό!
Ναι, παγωτό καρπούζι - φέτα πανεύκολο, δροσιστικό και υπερνόστιμο και δε θες παρά τρία υλικά: Καρπούζι, φέτα και ζάχαρη!

Κόβεις λίγο καρπούζι και με προσοχή αφαιρείς τα κουκούτσια. Το βάζεις στο multi και το κάνεις χυμό. Θα χρειαστείς ένα φλιτζάνι χυμό καρπουζιού. Βάζεις το χυμό αυτό σε κατσαρολάκι μαζί με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και βράζεις για ένα λεπτό, ίσα - ίσα για να λιώσει και να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν κρυώσει βάζεις στο multi αυτό το σιρόπι μαζί με ένα κομμάτι φέτα βαρελίσια σε κομματάκια (περίπου 150 γραμμάρια) και δουλεύεις να γίνει ένα εννιαίο μίγμα.

Βάζεις σε ταπεράκι και στην κατάψυξη. Μετά από 45 λεπτά, άντε μια ώρα το βγάζεις και το χτυπάς σε δύο δόσεις στο multi. Αυτό γίνεται για να ενοποιηθεί όσο καλύτερα γίνεται αλλά και για να έχει μια ωραία αφράτη υφή το παγωτό και να μη γίνει σκληρό σαν παγάκι.
Κάνεις αυτή τη διαδιακασία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αφήνοντας μεγαλύτερο διάστημα κάθε φορά (2 ώρες τη δεύτερη φορά, 3 ώρες την τρίτη... κ.ο.κ.). Το Παράξενο Πιρούνι πρέπει να χτύπησε το παγωτό του 4 - 5 φορές.

Την επόμενη ημέρα, έγινε η δοκιμή του έτοιμου πια φετοκαρπουζοπαγωτού! Το Παράξενο Πιρούνι ομολογεί πως ξεπέρασε τις προσδοκίες του, η φέτα σκεπαζόταν από τη γλύκα του καρπουζιού χωρίς να κάνει το παγωτό αταίριαστα ίσως αλμυρό, αλλά δεν ήταν και πολύ γλυκό έτσι ώστε να σε λιγώνει. 
Η υφή ήταν κρεμώδης και η αίσθηση φρουτένια και δροσερή. Επιτυχία 100%!
Αν λοιπόν το ταίριασμα της φέτας με το καρπούζι σου φαίνεται κάπως, αυτό το παγωτό θα σου αποδείξει πως καμιά φορά δεν είναι τα ίδια τα πράγματα, αλλά ο τρόπος που αυτά συνδυάζονται που κάνει τη διαφορά! 👍

You Might Also Like

0 σχόλια