Πατατοσαλάτα με φιστίκια Αιγίνης

Αυγούστου 23, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Πες την αλήθεια. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται κι εσένα στο μυαλό όταν ακούς το όνομα Αίγινα δεν είναι τα φιστίκια? Πέρα από τα αγαπημένα σε όλους φιστίκια Αιγίνης, η Αίγινα είναι η πιο προσιτή, οικονομική και βολική από όλες τις απόψεις θαλάσσια εκδρομή για όποιον μένει στην Αθήνα. Το Παράξενο Πιρούνι αυτό το καλοκαίρι την επισκέφτηκε μόλις για δεύτερη φορά όπου άφησε το τσεκ στα υπαίθρια φιστικο-μαγαζάκια του δρόμου για το τέλος. 😊


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Η ανακάλυψη που το ενθουσίασε και θέλει να τη μοιραστεί με το φανατικό παραξενοπιρουνίσιο κοινό, είναι το νησί δίπλα στο νησί που λέγεται Μονή και μπορείς πανεύκολα να πας με θαλάσσιο ταξί από το λιμάνι της Αίγινας. Σε δέκα λεπτά θα φτάσεις σε έναν μικρό, καταπράσινο παράδεισο με ελάφια και παγώνια που τριγυρνάνε ελεύθερα στο νησάκι. 


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι
Μαμά παγώνα με το παγωνάκι της 😍
Αφού ταΐσεις με ωμά φρούτα ή λαχανικά (μην πάει και τους δώσεις τίποτα πατατάκια ή μπισκότα και τα πεθάνεις!) τα πολύ πεινασμένα ελαφάκια και τα φωτογραφίσεις γιατί είναι και πολύ ινσταγκραμικά τα σκασμένα 😊 θα βουτήξεις σε νερά υπέροχα που θυμίζουν το άλλο αγαπημένο νησί του Παράξενου Πιρουνιού (το Αγκίστρι βεβαίως) και αν έχεις όρεξη για περπάτημα ανάμεσα στα πεύκα, το νησάκι είναι κατάφυτο και δεν έχει καθόλου σπίτια και αυτοκίνητα - μηχανάκια παρά μόνο ένα beach bar με ξαπλώστρες, νερά, αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό καντίνας.


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι



paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Το Παράξενο Πιρούνι αφού πρώτα χόρτασε βουτιές και αναδύθηκε από τα κρυστάλλινα νερά της κεντρικής παραλίας του νησιού ως άλλη Θεά Αφροδίτη (τρομάρα του 😊), φρόντισε ύστερα να περπατήσει σε ολόκληρο το νησί με την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής σαν highlight, χάζεψε τα πανέμορφα ελάφια όσο περισσότερο μπορούσε και με το διπλό του εισιτήριο γύρισε το μεσημεράκι στην Αίγινα για φαγητό και φυσικά για αγορά φιστικο-προϊόντων! 

Πήρε ένα ούζο με φιστίκι το οποίο δεν πρόλαβε ποτέ να φτάσει στην Αθήνα, φιστίκια ωμά καθαρισμένα, πέστο από φιστίκι Αιγίνης και ένα βαζάκι με φιστίκια Αιγίνης πίκλα, τουρσί δηλαδή!


paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Στην καυτή Αθήνα πλέον, το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε για αρχή να φτιάξει μια απλή σε εκτέλεση πατατοσαλάτα, πλούσια όμως σε γεύση με φιστίκια Αιγίνης ή αλλιώς... πατατοσαλάτα φιστικωμένη! Γιατί αυτό ήταν όντως. Και μάλιστα φιστικωμένη με φιστίκι Αιγίνης όχι σε μία, όχι σε δύο αλλά σε τρεις διαφορετικές εκδοχές! 

Το Παράξενο Πιρούνι έβρασε σε πολύ σιγανή φωτιά σε αλατισμένο νερό 3 αρκετά μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια για μισή ώρα. Έτσι θα γινόντουσαν μαλακές όπως τις ήθελε αλλά δε θα διαλύονταν. Τις σούρωσε και τις άφησε για μερικές ώρες να κρυώσουν. Αν ήταν να καταναλώσει την πατατοσαλάτα την επόμενη ημέρα, θα έβαζε τις πατάτες στο ψυγείο.

Όταν ήταν να σερβίρει την πατατοσαλάτα, το Παράξενο Πιρούνι ανακάτεψε τις πατάτες με μια γενναία κουταλιά πέστο φιστικιού Αιγίνης, μερικά ωμά, ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα και λίγα φιστίκια Αιγίνης πίκλα, σουρωμένα από την άλμη τους και καλά πλυμένα. Πρόσθεσε και μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου κι αυτό ήταν! Το Παράξενο Πιρούνι την έφαγε έτσι ακριβώς μαζί με ένα αβγό βραστό για την πρωτεΐνη και ήταν κομπλέ για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Εύκολα, γρήγορα, πρωτότυπα και θρεπτικά!

Πως θα απογειώσεις λοιπόν μια απλή, κρύα πατατοσαλάτα? Φιστίκωσέ τη!


Κι αν νομίζεις πως κάπου εδώ οι διακοπές τελειώνουν, κάνεις λάθος. Διακοπές μπορεί να είναι μια μέρα, μπορεί να είναι ένα μπάνιο στη θάλασσα, μπορεί να είναι ένας χορταστικός περίπατος σε ένα ήσυχο μέρος.

Οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές του Παράξενου Πιρουνιού μοιάζουν να συνοψίζονται στις παραπάνω εικόνες της υπέροχης νέας (για το ίδιο) τοποθεσίας.

Και όπως λέει και πιστεύει το Παράξενο Πιρούνι, αν το θέλεις, μπορείς συνεχώς να κάνεις πράγματα για πρώτη φορά!

You Might Also Like

0 σχόλια