Πανακότα πράσινης πιπεριάς

Αυγούστου 14, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Κρύα τσιμπήματα για τον ζεστό μήνα Αύγουστο, αυτό το σενάριο έχει τουλάχιστον το Παράξενο Πιρούνι στο μυαλό του. Για τους παραξενοπιρουνίσιους αναγνώστες που κάνουν διακοπές στο σπίτι και θέλουν να αποφύγουν τη χρήση του φούρνου έτσι ώστε να το διατηρήσουν δροσερό. Και δεν είναι και τόσο χάλια αυτές οι διακοπές. Εξάλλου σύμφωνα με το παραξενοπιρουνίσιο μότο, το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν ξυπνάς κάθε πρωί σπίτι, είναι να ετοιμαστείς για να φύγεις απ' το σπίτι 😊

Και όταν γυρίζεις να έχεις έτοιμο κάτι δροσιστικό και πρωτότυπο a.k.a. παραξενοπιρουνίσιο, να σε περιμένει. Κάπως έτσι η ιδέα για μια αλμυρή πανακότα κατάλληλη για ελαφρύ τσίμπημα, έλαμψε στο μυαλό του Παράξενου Πιρουνιού. Πράσινες πιπεριές με τη δροσιά του δυόσμου και τη φρεσκάδα του λεμονιού που τρώγονται με το κουταλάκι σε μορφή κρέμας!

Διάβασε λοιπόν πως το έκανε το Παράξενο Πιρούνι:

Σε κατσαρολάκι με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, σώταρε μια σκελίδα σκόρδο τριμμένη. Πρόσθεσε 4 μέτριες πράσινες πιπεριές σε κομματάκια και τις σώταρε λίγο κι αυτές. Έσβησε με το χυμό ενός λεμονιού, πρόσθεσε και το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου. Έβαλε και λίγο νερό και άφησε το μίγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

To Παράξενο Πιρούνι άφησε τα υγρά σχεδόν να εξατμιστούν σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, απέσυρε το κατσαρολάκι από την εστία και όταν το μίγμα έγινε χλιαρό, το μπλένταρε να γίνει ομοιογενές (μένουν κάποια κομματάκια από τον δυόσμο, αλλά ΟΚ). 

Στη συνέχεια το Παράξενο Πιρούνι ετοίμασε ένα ζελέ λεμόνι light χωρίς ζάχαρη διαλύοντας σε 300 ml βραστό νερό το ζελέ σκόνη από το φακελάκι. Όταν είχε διαλυθεί το ζελέ, πρόσθεσε ανακατεύοντας το μίγμα με τις πολτοποιημένες πιπεριές και ένα κεσεδάκι τυρί κότατζ Dirollo. Το Παράξενο Πιρούνι ανακάτεψε καλά και έβαλε το μίγμα της πανακότας σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης και στο ψυγείο.

Ύστερα από μερικές ώρες η πιπερίσια πανακότα στα φορμάκια είχε πήξει και το Παράξενο Πιρούνι ξεφόρμαρε και σέρβιρε κάθε ατομική πανακότα με σος τυριού, μπλεντάροντας και πάλι λίγη φέτα light με λίγο γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, δυόσμο και πιπέρι.

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Έξοχο, καλοκαιρινό και ελαφρύ! Με λίγο γλυκιά γεύση που κοντράρεται από την πιο ξινή του λεμονιού και ολοκληρώνεται με την αλμυρή γεύση του τυριού. Κι όλα αυτά, σε κουταλάκι του γλυκού! 😉

You Might Also Like

0 σχόλια