Παραξενοπιρουνίσια τρουφάκια

Απριλίου 05, 2021

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Όταν θες επειγόντως να κεράσεις κάποιον/κάποιους με κάτι που έφτιαξες με τα χεράκια σου αλλά δε σκαμπάζεις και πολλά από μαγειρική (έως τίποτα), όταν θέλεις να μην ξημερώσεις στην κουζίνα κι όταν επίσης θέλεις να ψωνίσεις φτηνά από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς ή και το περίπτερο ακόμα, αυτά τα τρουφάκια είναι για σένα!
Δε θα χρειαστείς παρά πέντε υλικά και πέντε λεπτά! Αυτά αρκούν για να γεμίσει το σπίτι τρουφάκια και να πετάτε ο ένας στον άλλον όταν θα μπουχτίσετε να τα τρώτε (αυτό είναι παραξενοπιρουνίσιο χιούμορ φυσικά, κανείς ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν πέταξε παραξενοπιρουνίσιο φαγητό ή γλυκό 😊)

Θα πας λοιπόν στο σούπερ μάρκετ και θα αγοράσεις τα εξής:
  
- μια σοκολάτα κουβερτούρα (200 γραμμάρια 65% κακάο)
- μια μπάρα μάρτζιπαν/αμυγδαλόπαστα
- 3 φέτες κέικ βανίλια που είναι σε ατομική συσκευασία
- ένα βαζάκι με κερασάκια από αυτά που βάζουν στα ποτά και στα κοκτέιλ
- καρύδα προαιρετικά (για να κυλάς τα τρουφάκια)
- λίγο λικέρ προαιρετικά

Το δεύτερο υλικό ίσως να σε δυσκολέψει λίγο ή να μην καταλαβαίνεις ακριβώς τι είναι. Στο σούπερ μάρκετ που έχει και του πουλιού το γάλα (άντε και διαφήμιση...) έχει ένα τμήμα με είδη ζαχαροπλαστικής. Εκεί που θα βρεις τις κουβερτούρες, τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και τις βανίλιες θα δεις και αυτό. Θα κάνει τα τρουφάκια μαλακά και αρωματικά.
Πάνω από ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό τοποθετείς ένα μπολ όπου έχεις ήδη βάλει τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύεις με κουταλάκι και όταν η σοκολάτα λιώσει και γίνει λεία χωρίς στερεά κομματάκια βάζεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυυμώνεις με το χέρι μέχρι να προκύψει ένα μίγμα ομοιογενές που να μπορείς να το πλάσεις σε μικρά μπαλάκια. Τόσο απλά!
Κυλάς κάθε μπαλάκι στην καρύδα και βάζεις τα τρουφάκια στο ψυγείο.

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Σημειώσεις:
Το κέικ μπορεί φυσικά να είναι το δικό σου σπιτικό! Αν είναι και νηστίσιμο, τα τρουφάκια θα είναι και πεντανόστιμα και νηστίσιμα κιόλας!
Αντί για κερασάκια μπορείς να βάλεις κάποιο γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σου μαζί με λίγο από το σιρόπι του.
Αντί για καρύδα μπορείς να βάλεις τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι και μπορείς να χρησιμοποιήσεις λικέρ για να κάνεις τη "ζύμη" των τρουφακίων πιο μαλακή ή καρύδα/ξηρούς καρπούς για να σφίξει αν χρειαστεί.
Γενικά, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και να αυτοσχεδιάσεις με τα υλικά. Το Παράξενο Πιρούνι έχει μεγάλη καρδιά άλλωστε και δε θα σου κρατήσει κακία γι' αυτό. 😇

You Might Also Like

0 σχόλια