Kale και μωβ μπρόκολο τουρλού με σολωμό

Ιανουαρίου 17, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι σου έχει σίγουρα ξαναμιλήσει για τις συνταγές ανακύκλωσης. Είναι οι συνταγές που δημιουργούνται αυθόρμητα και χωρίς πρόγραμμα στην προσπάθεια αξιοποίησης υλικών.

Και είναι μακράν οι αγαπημένες του Παράξενου Πιρουνιού! Μια επίσκεψη στη λαϊκή του Σαββάτου και ο εβδομαδιαίος διατροφικός προγραμματισμός οδήγησαν στη δημιουργία ενός φανταστικού πιάτου!

Γιατί να κρατάς το ωραίο ματσάκι φρέσκου kale και το μωβ μπρόκολο ξεχωριστά? Ένωσε τα όλα σε ένα ωραίο, χειμωνιάτικου τουρλού!


Το Παράξενο Πιρούνι για περίπου 4 μερίδες χρησιμοποίησε:


- ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι

- μια σκελίδα σκόρδο

- ένα μεγάλο καρότο

- 2 πιπεριές Φλωρίνης και μια πράσινη πιπεριά

- ένα μπρόκολο (μωβ έβαλε το Παράξενο Πιρούνι αλλά και το πράσινο μια χαρά θα κάνει)

- ένα ματσάκι kale

- ένα ματσάκι μαϊντανό

- ένα πελτεδάκι (τη μίνι συσκευασία των 70 γραμμαρίων)

- 3 γαρίφαλλα, 3 κόκκοι μπαχάρι, ένα φύλλο δάφνης, μια καυτερή αποξηραμένη πιπερίτσα, λίγο πιπέρι μαύρο και λίγο γλυκό πιπέρι κόκκινο (πάπρικα)

- ένα κομμάτι φιλέτο σολωμού (προαιρετικά)


Το Παράξενο Πιρούνι ξεκίνησε με ελάχιστο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα του, σωτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομένα. Στη συνέχεια πρόσθεσε πιπεριές και καρότα επίσης κομμένα σε μικρά κομματάκια και σώταρε λίγο ακόμα. Πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά (αλάτι δεν έβαλε γιατί έβαλε σολωμό) και τον πελτέ και σώταρε πάλι για λίγο για να σωταριστεί και ο πελτές και να δώσει ακόμα περισσότερη γεύση. Έβαλε λίγο νερό ίσα να σκεπάζει τα υλικά, το kale και το μπρόκολο κομμένα σε πιο χοντρά κομμάτια και πάνω από όλα αυτά το κομμάτι του σολωμού.

Για τη χορτοφαγική εκδοχή, μπορείς αντί για σολωμό να βάλεις ρεβύθια ή φασόλια που θα έχεις ήδη έτοιμα βρασμένα στο ψυγείο σαν καλός vegan που είσαι.

Σκεπάζεις την κατσαρόλα (ακόμα καλύτερα χύτρα) και αφήνεις να σιγοβράσει το φαγητό, να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ύστερα ξεσκεπάζεις, προσθέτεις τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνεις σε πιο δυνατή φωτιά τα υγρά να εξατμιστούν κατά το μεγαλύτερο μέρος, όχι εντελώς. Θέλεις το φαγητό σου να έχει και λίγο ζουμάκι, αλλιώς πως θα κάνεις σαν άνθρωπος ή σαν Παράξενο Πιρούνι τις παπάρες σου?

Το αποτέλεσμα ήταν εξαίσιο. Το Παράξενο Πιρούνι τρώγοντας τη φαγητάρα που έφτιαξε σαν work lunch που λένε και στο χωριό του, είδε από το παράθυρο από γλάρους μέχρι κατσίκες που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας λαχταρώντας μια μερίδα παραξενοπιρουνίσιου τουρλού.

Αυτά δοκίμασαν, εσύ όχι?

You Might Also Like

0 σχόλια