Σαρδέλες παντρεμένες σχεδόν πουτανέσκα

Ιανουαρίου 03, 2024

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Το Παράξενο Πιρούνι θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά με μια ιστορία αγάπης που έχει happy ending δηλαδή όπως συμβαίνει στο χωριό του, τον γάμο! Οι καημένες οι σαρδέλες που βλέπεις είχαν φτάσει σε μια κρίσιμη ηλικία κι είχαν βαρεθεί να ακούνε "Πότε θα σοβαρευτείς?". Το Παράξενο Πιρούνι λοιπόν τις βοήθησε να μη ντρέπονται να αντικρύσουν την κοινωνία! 😊
Το μυστήριο συντελέστηκε στην παραξενοπιρουνίσια κουζίνα όπου εκεί το Παράξενο Πιρούνι σε ρόλο κουμπάρας, πήρε από το χέρι τις γεροντοκόρες σαρδέλες και τις πάντρεψε με σκόρδο, ελιές, κάπαρη, μαϊντανό και μια έξτρα δόση πιπεριού.
Το αποτέλεσμα? Αν και κυρίες πλέον, οι σαρδέλες είχαν μια γεύση από πουτανέσκα. 
Για το τραπέζι του Παράξενου Πιρουνιού, μια χαρά! 😊

Βέβαια οι σαρδέλες δε γινόταν να πάνε σαν λέτσοι σε κοτζάμ γάμο, οπότε το Παράξενο Πιρούνι τις έπλυνε, τις καθάρισε, τους έκανε μανικιούρ a.k.a. τους έβγαλε τα κόκκαλα και τις γέμισε με ένα μίγμα από μια σκελίδα σκόρδο, λίγο φρέσκο μαϊντανό, 5 - 6 ελιές Καλαμών, λίγη κάπαρη, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Φυσικά όλοι αυτοί οι παραπάνω σύντροφοι της σαρδέλας είχαν επίσης καθαριστεί, κοπεί και μπει στο multi να γίνουν μια ωραία, ενιαία πάστα.

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Η τελετή ολοκληρώθηκε στην ψηστιέρα του Παράξενου Πιρουνιού όπου οι σαρδέλες ψήθηκαν για τα καλά και έγιναν σάντουιτς για να γιορτάσουν την πρώτη νύχτα. 
Ήταν σίγουρες πως μερικές σταγόνες λεμονιού θα ολοκλήρωναν τη γοητεία τους και τη φρεσκάδα τους, πράγμα που επιβεβαιώθηκε!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Στο γαμήλιο ταξίδι τις συντρόφευσε πράσινη σαλάτα ρόκας ενισχυμένη με ραπανάκια, αγγουράκι, ντοματάκια και σποράκια ροδιού. Η σαλάτα είχε φροντίσει να καλλωπιστεί και να λουστεί με ένα μίγμα ελαιολάδου, μηλόξιδου και λίγου βιολογικού πετιμεζιού. Πιο κούκλα δε γινόταν, έσκασαν όλες απ' τη ζήλια!

Κι έζησαν αυτές καλά, και η κουμπάρα καλύτερα! Το Παράξενο Πιρούνι σου εύχεται και στα δικά σου κι αν είσαι κατά του γάμου, σου θυμίζει ότι στο πάντρεμα των γεύσεων όταν είναι πετυχημένο, όλοι λένε: "Δέχομαι!" 💓

You Might Also Like

0 σχόλια