Εύκολα νηστίσιμα μπισκότα με φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Μαρτίου 03, 2023

 paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Θέλεις γρήγορα, υγιεινά και πανεύκολα μπισκότα για τον καφέ? Αυτά τα μπισκότα express είναι για σένα! Το Παράξενο Πιρούνι απορεί γιατί τόσο καιρό δεν είχε βάλει στο ταπεινό του ιστολόγιο αυτήν εδώ τη συνταγή για μπισκότα, η οποία το βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο!

Για 20 μέτρια μπισκότα:

- ένα βαζάκι φιστικοβούτυρο απαλό με κρεμώδη υφή Healthy habits (180 γρ.)
- μισή κούπα περίπου μέλι
- ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- μια καλά γεμάτη χούφτα σταφίδες ξανθές
- 2/3 κούπας περίπου καρυδόψιχα χοντροτριμμένη στο multi
2/3 κούπας περίπου βρώμη (το Παράξενο Πιρούνι έβαλε βρώμη χωρίς γλουτένη)

Θα χρειαστείς μόνο ένα μπολ κι ένα κουτάλι! Άντε δύο μπολ, γιατί στο ένα που θα είναι μικρότερο θα μουλιάσεις τις σταφίδες σε βραστό νερό για καμιά ώρα (ή και περισσότερο αν θες) για να μαλακώσουν.
Πλένεις καλά ένα πορτοκάλι με ωραία φλούδα και το σκουπίζεις καλά. Αδειάζεις σε μπολ το βαζάκι με το φιστικοβούτυρο και προσθέτεις το μέλι. Θα δεις πως μόλις το φιστικοβούτυρο ανακατευτεί με το μέλι θα σφίξει αρκετά. Μπορείς να δοκιμάσεις το μίγμα φιστικοβούτυρου - μελιού και να βάλεις κι άλλο μέλι, ανάλογα με το πόσο γλυκά θες να βγουν τα μπισκότα. Το Παράξενο Πιρούνι τα θέλει γλυκά - άγλυκα η αλήθεια είναι. 😊
Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο φιστικοβούτυρο θέλεις (απλώς αυτό που προτείνει το Παράξενο Πιρούνι είναι εύγευστο, αρκετά φυσικό και σε καλή -μέχρι τώρα- τιμή) ή και ταχίνι αν δε σου αρέσει το φιστικοβούτυρο.

Στο μίγμα φιστικοβούτυρου - μελιού λοιπόν βάζεις το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και όσες νιφάδες βρώμης χρειαστούν έτσι ώστε να προκύψει ένα μίγμα σφιχτό σαν ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι και να μπορεί να πλάθεται. Τελευταία βάζεις τις σταφίδες καλά σουρωμένες και την τριμμένη καρυδόψιχα.
Πλάθεις σε στρογγυλά μπισκότα και τοποθετείς στη σχάρα, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνεις με αέρα στους 180 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά.
Αφήνεις να κρυώσουν και τα ξεκολλάς. Αν -πράγμα περίεργο- πρόκειται να μείνουν καιρό, είναι καλύτερα να αποθηκευτούν καλά κλεισμένα σε τάπερ και στο ψυγείο.

Τα μπισκότα είναι φουλ χορταστικά και βασικά πρόκειται για μπάρες που δεν χρειάζεται και να τις κόψεις μετά το ψήσιμο! Το Παράξενο Πιρούνι τρώει 2 - 3 από δαύτα μαζί με τον καφέ του για πρωινό και δεν καταλαβαίνει καν πως κάνει δίαιτα - διατροφή ή τσιμπάει κανένα μετά την απογευματινή του προπόνηση, για recovery όπως το λένε και στο χωριό του 😊
Είναι ιδανικά για σένα που γυμνάζεσαι αλλά και για σένα που έχεις παιδάκια και θέλεις να τρώνε υγιεινά και όχι έτοιμες αηδίες, είναι ιδανικά για τον παππού ή τη γιαγιά που δεν γυμνάζονται αλλά έχουν ζάχαρο, κοινώς αυτά τα μπισκότα είναι κυριολεκτικά για όλους τους ανθρώπους και για όλες τις ώρες!

You Might Also Like

0 σχόλια