Τρουφάκια σοκολατένια από χουρμάδες

Μαρτίου 23, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι έγινε πρόσφατα "σοφότερο" και μεγαλύτερο. Στο να μεγαλώνεις περισσότερη σημασία από το πως είσαι, έχει το πως νιώθεις. Είναι φορές που το Παράξενο Πιρούνι χαίρεται όταν νιώθει ακόμα δυνατό, με σωματικές αντοχές δηλαδή. Με όρεξη να περπατήσει, να εξερευνήσει, να δοκιμάσει, όπως και όταν ήταν μικρότερο. 

Άλλες πάλι φορές, το πέρασμα του χρόνου του δημιουργεί την απογοήτευση του ότι δεν πρόλαβε. Δεν πρόλαβε να κάνει όσα ήθελε, να γίνει όπως ήθελε, να φτιάξει ή και να αλλάξει πράγματα. Κι αν κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους, τότε η ευκαιρία χάθηκε.

"Δε μας φοβίζει φίλε μου το πέρασμα του χρόνου,

μονάχα οι συμβιβασμοί του καθενός ατόμου"

Έτσι λέει αγαπημένο τραγούδι αγαπημένης μπάντας και τελικά το μεγαλύτερο αρνητικό είναι πως όσο περισσότερο μεγαλώνει κανείς, τόσο περισσότερο συμβιβάζεται. Τουλάχιστον σε αυτό εδώ το ιστολόγιο οι μαγειρικές προτάσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ως επί το πλείστον αντισυμβατικές, οπότε το Παράξενο Πιρούνι θα κλείσει εδώ τον πρόλογο και θα περάσει στη συνταγή για τα γιορτινά και υγιεινά τρουφάκια του:

Πάλι χωρίς ποσότητες και γραμμάρια, το Παράξενο Πιρούνι έχοντας προμηθευτεί χουρμάδες βασιλικούς που βρίσκει εύκολα σχετικά στο σούπερ μάρκετ, πήρε αρκετούς από αυτούς και αφού τους έπλυνε καλά και τους έβγαλε το κουκούτσι, τους έκοψε ψιλά κομματάκια και τους άλεσε στο multi. Πρόσθεσε ένα εσπρεσάκι, λίγο χαρουπόμελο, περίπου 2 κουταλάκια κακάο σκόνη και λίγη κανέλα και ξαναδούλεψε το μίγμα να γίνει όσο πιο λείο και εννιαίο μπορούσε.

Άδειασε το μίγμα των χουρμάδων σε μπολ και πρόσθεσε 2 - 3 κουταλάκια του γλυκού φουντουκοβούτυρο και τριμμένα φουντούκια μέχρι να γίνει το μίγμα πιο σφιχτό, όπως πρέπει δηλαδή να είναι η "ζύμη" τρουφακίων 😊

Το Παράξενο Πιρούνι άφησε για μερικές ώρες το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει κι άλλο και ύστερα έπλασε μικρά τρουφάκια τα οποία πασπάλισε με κακάο.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Τα συγκεκριμένα τρουφάκια-μπουκίτσες ενέργειας δεν διεκδικούν ίσως βραβείο "παραξενιάς", κάποιος μπορεί ενδεχομένως να μην τα χαρακτηρίσει ιδιαίτερα σπέσιαλ ή γιορτινά, ωστόσο είναι σίγουρα ωφέλιμα και νοστιμότατα. Φτιάχνονται γρήγορα κι εύκολα και μεταφέρονται το ίδιο εύκολα για να έχεις γλυκό σνακ όποτε το χρειαστείς!

Διατηρούνται για μέρες κλεισμένα καλά σε κουτί και στο ψυγείο.

You Might Also Like

1 σχόλια