Πουτίγκα με blueberries ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, της ανακύκλωσης

Μαρτίου 08, 2023

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι έχει κάνει στροφή τον τελευταίο καιρό. Όλο κάτι vegan, όλο κάτι χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη... Ποτέ όμως δεν είναι χωρίς γεύση!
Πριν από κάτι μέρες έπεσε στα δόντια του Παράξενου Πιρουνιού ένα σακουλάκι με κατεψυγμένα μύρτιλλα a.k.a. blueberries και το challenge ήταν φυσικά πως θα προκύψει ένα ωραίο γλυκό χωρίς να είναι κέικ, muffins ή τάρτα με αλεύρι και ζάχαρη, αλλά κάτι light και υγιεινό με ό,τι υπήρχε στα ράφια και στο ψυγείο του Παράξενου Πιρουνιού.
Είναι αυτό που το Παράξενο Πιρούνι ονομάζει "Δημιουργική Ανακύκλωση" και το οποίο σχεδόν στάνταρ πετυχαίνει! 😊

Η αρχή λοιπόν έγινε με ένα σακουλάκι κατεψυγμένων blueberries καθαρού βάρους 300 γραμμαρίων. Το Παράξενο Πιρούνι τα άφησε να ξεπαγώσουν και σε ένα μπολ έβαλε ένα γιαούρτι (το κλασικό κεσεδάκι των 200 γραμμαρίων, οποιοδήποτε γιαούρτι κάνει, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε όχι στραγγιστό και με 2% λιπαρά), πρόσθεσε δύο αβγά, λίγο μέλι, κανέλα και ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι και χτύπησε απαλά με το σύρμα να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Σε αυτό το μίγμα έβαλε και τα blueberries.
Το Παράξενο Πιρούνι λάδωσε ένα μέτριο προς μικρό ταψί με το λάδι που είχε κάτσει στην επιφάνεια στο βαζάκι από το ταχίνι το οποίο δε λείπει ποτέ από το ψυγείο (να κι ένα tip για να το χρησιμοποιείς αλλού αν δε θες να το ανακατεύεις με την πάστα ταχινιού -το Παράξενο Πιρούνι δε θέλει) και έβαλε στο ταψί το μίγμα της πουτίγκας του. 

Η συγκεκριμένη κρέμα με τα blueberries σε αυτό το σημείο θα μπορούσε να είναι μια ωραιότατη γέμιση για τάρτα, αλλά έλλειψη βάσης-ζύμης τάρτας, το Παράξενο Πιρούνι είχε μια άλλη ιδέα "ανακύκλωσης". Για πες τώρα, σου τη σπάει και σένα όταν αγοράζεις παξιμαδάκια και θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις ολόκληρα για να απλώσεις πάνω το ταχίνι ή το φιστικοβούτυρο, ωστόσο μέσα στη σακούλα κάποια τρίβονται και κόβονται σε μικρά κομματάκια?
Ωραία, τώρα ξέρεις τι θα τα κάνεις! Το Παράξενο Πιρούνι μάζεψε αρκετά κομματάκια από παξιμαδάκια ολικής άλεσης και τα έβαλε μέσα στην κρέμα με τα blueberries, φροντίζοντας να τα αφήσει όση ώρα χρειάστηκε έτσι ώστε να είναι μαλακά a.k.a. παπαριασμένα και όταν βεβαιώθηκε ότι ήταν όντως έτσι, κάλυψε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και έψησε στους 200 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά περίπου.

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Μπορεί να φαγωθεί χλιαρό με έξτρα μέλι από πάνω και έξτρα φρούτα, αλλά και κρύο από το ψυγείο. Στο Παράξενο Πιρούνι αρέσει περισσότερο κρύο, σαν γλυκό ψυγείου. 
Με ένα κομμάτι από δαύτο, έχεις τους σύνθετους υδατάνθρακες, την πρωτείνη και τα φρούτα που χρειάζεσαι όλα μαζί! Πιες και τον καφέ ή το τσάι σου μαζί κι έτοιμο στο τσακ το υγιεινό, χρωματιστό και πεντανόστιμο πρωινό!

You Might Also Like

0 σχόλια