Σαλάτα με ανανά και καλαμπόκι

Νοεμβρίου 19, 2021

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Μετά τα σούπερ light μπισκότα της προηγούμενης ανάρτησης, η fitness διατροφή συνεχίζεται με ένα ελαφρύ γεύμα που δεν είναι άλλο από... σαλάτα! Το καλό με αυτή τη σαλάτα είναι πως το ντρέσιγνκ είναι μίγμα στραγγιστού γιαουρτιού και μουστάρδας αντί για την απαίσια μαγιονέζα (sorry, είναι από τα ελάχιστα τρόφιμα που το Παράξενο Πιρούνι μισεί θανάσιμα!)

Το Παράξενο Πιρούνι τέτοιου τύπου σαλάτες τις θεωρεί ό,τι πρέπει για ταπεράκι και γεύμα στη δουλειά. Τρώγεται εύκολα με κουτάλι χωρίς να χρειάζεται πολύ κρίτσι - κρίτσι, είναι ελαφριά αλλά και χορταστική, φτιάχνεται πανεύκολα και φυσικά έχει αυτό το... "τσικ" παραξενιάς που την κάνει να έχει μια θέση σε τούτο 'δω το παράξενο κι αλλόκοτο ιστολόγιο. 😊

Αν σου αρέσει το καλαμπόκι και συνηθίζεις να έχεις το γνωστό σακουλάκι στην κατάψυξή σου, απλά φροντίζεις να ξεπαγώσεις την ποσότητα που επιθυμείς από το πρωί. Αν το καλαμπόκι ξεπαγώσει καλά δε χρειάζεται βράσιμο, τουλάχιστον το Παράξενο Πιρούνι δεν το βράζει για να το προσθέσει στις σαλάτες του. Προσθέτεις λοιπόν λίγο κίτρινο τυρί σε κυβάκια (τυρί του τοστ, κασέρι, γραβιέρα, ό,τι σου αρέσει) και λίγο ανανά σε κυβάκια (φρέσκο ή και από κονσέρβα).
Αλατίζεις και προσθέτεις επίσης λίγα τρυφερά φυλλαράκια ρόκας ψιλοκομμένα, καθώς και λίγα φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα. Το πόσο ταιριάζουν καλαμπόκι, κίτρινο τυρί, ανανάς και λίγη ρόκα με μαϊντανό για έξτρα δροσιά, δε φαντάζεσαι!

Για το ντρέσινγκ ανακατεύεις μισό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% σε λιπαρά με μια κουταλιά μουστάρδα και το προσθέτεις στη σαλάτα. Ανακατεύεις καλά κι αυτό ήταν!
Διατηρείται πολύ καλά στο ψυγείο και τρώγεται μια χαρά σκέτη αλλά μπορεί να συνοδέψει και κοτόπουλο ή να προστεθεί σε σάντουιτς και αραβικές πίτες μαζί με άλλα σαλατικά και λαχανικά.

You Might Also Like

0 σχόλια