Cupcakes με γεύση μελομακάρονο

Δεκεμβρίου 01, 2021

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος μοιάζει όλο και πιο ανυπόμονος για τα Χριστούγεννα. Φέτος οι πρώτοι γιορτινοί στολισμοί ξεκίνησαν από αρχές Νοέμβρη. Εκεί που το Παράξενο Πιρούνι πάει να πει το γνωστό (και πιο επίκαιρο από ποτέ): "Εδώ ο κόσμος καίγεται, τα Χριστούγεννα μας μάραναν..." από την άλλη σκέφτεται πως κάποιες φορές είναι σωτήριο να ξεφύγεις και να ξεχαστείς, έστω κι αν είναι για 5 λεπτά ή why not... για 5 μέρες! 🎄
Μικρά κεκάκια με γεύση μελομακάρονο λοπόν, ετοιμάζονται γρήγορα κι εύκολα και το Παράξενο Πιρούνι ελπίζει να σε βάλουν σε γιορτινό mood!

Για 16 περίπου κεκάκια:

- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλλο σκόνη
- 3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο ή λάδι
- 1 αβγό
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού μέλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού και 2 κουταλιές σούπας κεφίρ ή ξυνόγαλα
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Για τη γέμιση: 

- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροτριμμένα
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

Για τη βουτυρόκρεμα μελιού - κανέλας:

- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαλακό βούτυρο 
- 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για τα κεκάκια ανακατεύεις τα 5 πρώτα υλικά μαζί (όλα τα στεγνά υλικά δηλαδή) κι αν δε βαριέσαι, ακόμα καλύτερα να τα κοσκινίσεις κιόλας. Σε άλλο μπολ χτυπάς με σύρμα το αβγό, το βούτυρο ή λάδι, το μέλι, το κεφίρ ή ξυνόγαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτεις σιγά - σιγά το μίγμα με τα στεγνά υλικά ανακατεύοντας απαλά, να γίνει ένας μαλακός χυλός του κέικ.
 
Για τη γέμιση των cupcakes ανακατεύεις όλα τα υλικά και καθώς θα γεμίζεις τα φορμάκια με τη ζύμη, στη μέση βάζεις μισό περίπου κουταλάκι γέμισης. Το Παράξενο Πιρούνι είχε μεταλλικά φορμάκια τα οποία τα έντυσε με τα γνωστά χάρτινα φορμάκια για cupcakes. 
Όταν λοιπόν έχεις γεμίσει όλα τα φορμάκια σου, ψήνεις κλασικά σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 15 - 20 λεπτά, ή μέχρι να δεις και να -μυρίσεις- πως φούσκωσαν, πήραν χρώμα κι είναι έτοιμα!
Σημείωση: Λόγω του μελιού δε φουσκώνουν πολύ, ή μάλλον φουσκώνουν και μετά "κάθονται" αλλά η μελένια βουτυρόκρεμα που θα μοσχοβολάει κανέλα θα τα συμπληρώσει και θα τα στολίσει με τον καλύτερο τρόπο!


Για τη βουτυρόκρεμα όπως καταλαβαίνεις ανακατεύεις και πάλι όλα τα υλικά και όταν η κρέμα γίνει λεία, ομοιογενής και αφράτη, γεμίζεις ένα κορνέ και βγάζεις τον ζαχαροπλάστη από μέσα σου! 😉
Αν είναι χειμώνας, δε θέλουν και ψυγείο (ε σιγά μην κάνεις και κανένα μήνα να τα φας!). Μετά από 2 - 3 ημέρες μάλιστα η γεύση τους "ωριμάζει" και είναι καλύτερα, επίσης ξεκολλάνε και καλύτερα από το χαρτάκι τους. Πάνε τρελά με πρωινό τσάι αλλά και μόνα τους είναι πανέμορφα, δεν είναι? 🎅🎄

You Might Also Like

0 σχόλια