Κέικ πλούσιο σοκολάτας - Dark Chocolate Hot Fudge Pudding Cake

Νοεμβρίου 07, 2021

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Το Παράξενο Πιρούνι πήρε φόρα με τα κέικ και δεν σταματά! Αυτό εδώ είναι για σένα σοκολατομανή αναγνώστρια/αναγνώστη και όσο κι αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις είναι πολύ ελαφρύ, γρήγορο και οικονομικό και στο καπάκι vegan!
Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς πολύ απλά υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ, άκουσε όμως το Παράξενο Πιρούνι και χρησιμοποίησε ΜΟΝΟ μαύρο κάρδαμο (a.k.a. κακουλέ) για να αρωματίσεις το κέικ, είναι το μυστικό συστατικό που θα το απογειώσει! 

Υλικά για ένα μέτριο στρογγυλό ταψί:

Για το κέικ:

- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
- 1/4 φλιτζανιού κακάο
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ένα φακελάκι κακουλέ
- 1/3 φλιτζανιού σπορέλαιο, καλαμποκέλαιο ή σησαμέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή όποιο φυτικό γάλα προτιμάς

Για τη σος επικάλυψης:

- 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού κακάο
- 1 και 1/4 φλιτζανιού νερό ζεστό

Ξεκινάς ανοίγοντας το φακελάκι με το κακουλέ και παίρνοντας ένα - ένα σποράκι με υπομονή το ανοίγεις, βγάζεις τους μικρούς κόκκους που έχει μέσα του και με προσοχή τους κοπανάς στο γουδί να γίνουν σκόνη. Ανακατεύεις αυτή τη σκόνη μαζί με όλα τα υπόλοιπα στεγνά υλικά και ρίχνεις το λάδι και το γάλα (υγρά υλικά) στο μίγμα των στεγνών ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι, να σχηματιστεί ένας χυλός.
Βάζεις τον χυλό αυτό σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με κακάο ταψί. Από πάνω από τον χυλό απλώνεις τις δυο ζάχαρες και το κακάο που τα έχεις ανακατέψει από πριν σε ένα μπολ και από πάνω τους ρίχνεις το ζεστό νερό σιγά - σιγά. Προσοχή να μην ανακατέψεις! 

Ψήνεις κλασικά σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς. Θα είναι έτοιμο όταν το σιρόπι πάει στον πάτο του ταψιού και το κέικ θα έχει φουσκώσει κανονικά, κάνοντας και κάποια σκασίματα στην επιφάνειά του. 

Το αφήνεις να κρυώσει λίγο για να το ξεφορμάρεις και να είναι εμφανίσιμο ή το τρως διαλυμένο αλλά ζεστό και κολασμένο! Εννοείται πως πάει τρομερά με παγωτό, σαντιγύ και περισσότερο απ' όλα... ταιριάζει με σένα! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια