Κουλουράκια αλμυρά με δεντρολίβανο, λεμόνι και πιπέρι
Σεπτεμβρίου 29, 2020Τα κουλουράκια είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να τσιμπήσεις και να μεταφέρεις εύκολα παντού, σε γλυκιά αλλά και σε αλμυρή εκδοχή.
Το Παράξενο Πιρούνι έχει αναρτήσει στο ταπεινό του blog ουκ ολίγες συνταγές για μπισκότα -γλυκά κυρίως- δεν έχει όμως τόσα πολλά αλμυρά μπισκότα και κουλούρια και πρέπει να κάνει κάτι γι' αυτό! 😉
Για 20 περίπου μικρά κουλουράκια:
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- ένα γεμάτο κουταλάκι ξερό δεντρολίβανο κοπανισμένο στο γουδί να γίνει σκόνη
- μισό κουταλάκι περίπου μαύρο πιπέρι σε κόκκους, κοπανισμένους στο γουδί
- 3/4 περίπου κουταλιού γλυκού αλάτι
- αλεύρι που φουσκώνει, όσο πάρει (γύρω στο μισό πακέτο των 500 γρ.)
Σε ένα μπολ το Παράξενο Πιρούνι ανακάτεψε όλα τα υλικά με τη σειρά που τα γράφει. Τόσο απλά! Καλύτερα το βούτυρο και το γιαούρτι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου κι όχι κρύα κατευθείαν από το ψυγείο.
Το Παράξενο Πιρούνι όταν είχε μια ζύμη μαλακιά που δεν κολλούσε καθόλου στα χέρια έπλασε μικρά κουλουράκια, τα τοποθέτησε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος πάνω στη σχάρα του κι έψησε σε φούρνο με αέρα προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Κρύα είναι πιο νόστιμα, προσοχή όμως ξεραίνονται εύκολα άρα καλό είναι να διατηρούνται κάπου κλεισμένα αεροστεγώς -σε περίπτωση που μείνουν πάνω από μια ημέρα βέβαια!
2 σχόλια
Τι ωραία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται νοστιμότατα καιμου αρέσουν τα μυρωδικά.
Μπράβο!!!
:)
Ναι τα μυρωδικά κάνουν τη διαφορά! Σ' ευχαριστώ πολύ, την καλημέρα μου!
Διαγραφή