Carrot cake vegan cookies χωρίς ζάχαρη

Σεπτεμβρίου 24, 2020

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το να κάνεις vegan διατροφή ή γενικά το να προσέχεις το  βάρος σου τρώγοντας υγιεινά, μπορεί να γίνει πολύ δημιουργικό και σίγουρα πολύ νόστιμο!

Το Παράξενο Πιρούνι χαίρεται πάρα πολύ όταν κερνάει κόσμο με έναν δισταγμό στην αρχή νομίζοντας πως οι δημιουργίες του παραείναι παράξενες, βρίσκει ωστόσο θετική ανταπόκριση και εισπράττει επαίνους! 😊

Τα μπισκότα που φαίνονται στη φωτο έχουν ένα σωρό ωφέλιμα συστατικά. Είναι γλυκά χωρίς να έχουν ζάχαρη, είναι spicy όσο πρέπει και αποτελούν ιδανικό σνακ για πριν ή μετά την προπόνηση και τέλειο συνοδευτικό καφέ ή τσαγιού.


Για 15 με 20 μπισκότα:


- 2 ώριμες μπανάνες

- ένα κουταλάκι φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ

- ξύσμα ενός πορτοκαλιού

- κανέλα

- ένα καρότο ψιλοτριμμένο

- μια χούφτα μαύρες σταφίδες

- μια χούφτα αποξηραμένο τζίντζερ ψιλοκομμένο (χωρίς ζάχαρη)

- μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα στο multi

- λίγο λιναρόσπορο τριμμένο στο multi

- νιφάδες βρώμης, όσες χρειαστούν (μία με δύο κούπες)


Για να τα φτιάξει, το Παράξενο Πιρούνι δεν είχε παρά να μουλιάσει σε λίγο ζεστό νερό τις σταφίδες και το αποξηραμένο τζίντζερ για να μαλακώσουν (5-10 λεπτά) και να τα σουρώσει μετά.

Στη συνέχεια, έλιωσε με πιρούνι τις μπανάνες σε ένα μπολ και πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά! Οι νιφάδες βρώμης είναι κάτι σαν το αλεύρι που ρίχνεις στο τέλος στις ζύμες και δεν το μετράς, είναι αυτό που λένε "όσο πάρει".

Όταν το μίγμα έγινε κάπως σαν ζύμη που κόλλαγε μεν λίγο στα χέρια αλλά μπορούσε και να πλάθεται, το Παράξενο Πιρούνι σχημάτισε μικρά μπισκότα, τα τοποθέτησε πάνω στη σχάρα του στην οποία είχε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και έψησε σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να δει πως είχαν στεγνώσει και πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.


Το Παράξενο Πιρούνι όταν κρύωσαν τα ξεκόλλησε και τα αποθήκευσε σε ένα ωραίο κουτί και στο ψυγείο έτσι ώστε να τα τσιμπάει λίγα - λίγα με το πρωινό του καφεδάκι και φυσικά, δε χρειάστηκε να αγοράσει ποτέ πια έτοιμες μπάρες! 😊

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Έχω αγοράσει πολύ αλεύρι και πρέπει να το τελειώσω οπότε μάλλον θα δοκιμάσω τη συνταγή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίεργο γιατί στη συνταγή μου δεν υπάρχει καθόλου αλεύρι.
      Σ' ευχαριστώ πάντως :)

      Διαγραφή