Παραξενοπιρουνίσια vegan ωμοφαγικά τρουφάκια ενέργειας, χωρίς ζάχαρη

Σεπτεμβρίου 15, 2020

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Αν διάφορες προηγούμενες παραξενοπιρουνίσιες συνταγές σου έπεφταν δύσκολες, ε αυτή εδώ είναι ό,τι πρέπει! Υγιεινά και δυναμωτικά τρουφάκια ή μπάρες ή μπουκίτσες -όπως θες πες τα- που φτιάχνονται κυριολεκτικά σε 5 (μάλλον και λιγότερο) λεπτά!

Θρεπτικές γλυκές μπουκίτσες for dummies λοιπόν, πάλι vegan και χωρίς ζάχαρη για να παίρνεις μαζί σου στο γυμναστήριο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο σχολείο, στη βόλτα και στην εκδρομή!


Θα χρειαστείς:


- ένα βαζάκι φυστικοβούτυρο*

- μία με δύο κουταλιές μέλι

- ξύσμα ενός πορτοκαλιού

- κανέλα

- μισή με 2/3 κούπας καρύδα

- ένα μικρό σακουλάκι cranberries αποξηραμένα

- νιφάδες βρώμης, όσες "σηκώσει" το μίγμα


*Το Παράξενο Πιρούνι δεν θέλει να κάνει τοποθέτηση προϊόντος (δεν πληρώνεται κιόλας γι' αυτό 😊), ωστόσο ο Όλυμπος με τους χαλβάδες και το ταχίνι έχει βγάλει τώρα τελευταία και φυστικοβούτυρο, το οποίο δοκιμάστηκε από το Παράξενο Πιρούνι κι έγινε με μιας το αγαπημένο του. Αν το βρεις προτίμησέ το, είναι με 100% φυστίκι και υπέροχη, φυσική γεύση.

Στη συνέχεια το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αδειάσεις όλο το βαζάκι με το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ και να το ανακατέψεις με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τις νιφάδες βρώμης τις βάζεις στο τέλος, ρίχνεις όσες χρειαστούν έτσι ώστε να μπορείς να πλάσεις το μίγμα σε τρουφάκια. 

Εννοείται πως μπορείς αντί για τρουφάκια να απλώσεις το μίγμα σε ορθογώνιο ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, να τοποθετήσεις στο ψυγείο και να κόψεις ύστερα σε τετράγωνες ή ορθογώνιες μπάρες. Το Παράξενο Πιρούνι για οικονομία χρόνου, μεγαλύτερη ευκολία και λιγότερο πλύσιμο πιάτων, έφτιαξε τρουφάκια/μπαλάκια.

Συντηρούνται στο ψυγείο καλά κλεισμένα σε κουτί ή σακουλάκι τροφίμων... αν φυσικά δεν τελειώσουν όλα σε μια μέρα! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια