Cookies διπλής σοκολάτας χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη με ρεβυθάλευρο

Μαρτίου 20, 2020

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Όσο Παράξενο κι αν είναι ένα πιρούνι, δε συγκρίνεται με έναν παράξενο και απρόβλεπτο ανθρώπινο κόσμο. Έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, προς το χειρότερο όπως δείχνουν τα πράγματα και κάποιες φορές ραγδαία! Το Παράξενο Πιρούνι ακούει και περισσότερο διαβάζει αυτές τις μέρες πάαααρα πολλά... Το καλό είναι πως πολλοί άνθρωποι, παράξενοι ή όχι διατηρούν -ακόμα- το χιούμορ τους. Αν τριγυρίζεις κι εσύ στα σόσιαλ αυτές τις μέρες της καραντίνας, θα έχεις δει πολλά αστεία, π.χ. ένα από αυτά είναι το "Έκλεισαν τα γυμναστήρια, έκλεισαν τα κομμωτήρια, θα πεθάνουμε όλοι αχτένιστοι και χοντροί".
Για να τσιμπάς λοιπόν κάτι που θα γλυκάνει την πίκρα της καραντίνας αλλά δε θα σε παχύνει, το Παράξενο Πιρούνι έφτιαξε σοκολατένια μπισκότα πάλι (τι να κάνει, είπαμε έχει concept month), χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, αλλά με σοκολάτα στο φουλ!

Για 20 με 21 μέτρια cookies, το Παράξενο Πιρούνι βούτηξε στο Dettol, έκανε το σταυρό του και πήγε στο σούπερ μάρκετ όπου αγόρασε 2 σοκολάτες με στέβια των 100 γραμμαρίων η κάθε μία. Η μία ήταν γάλακτος και η άλλη μαύρη.
Στο ασφαλές του σπίτι, το Παράξενο Πιρούνι έλιωσε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί (πάνω από νερό που βράζει δηλαδή) μαζί με μια κουταλιά φιστικοβούτυρο. Όταν το μίγμα έγινε ομογενοποιημένο, το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε ένα αβγό σε θερμοκρασία δωματίου κι ανακάτεψε καλά. Για να αρωματίσει το μίγμα του πρόσθεσε ξύσμα ενός πορτοκαλιού, λίγη κανέλα, τζίντζερ σκόνη και λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι!
Αντί για αλεύρι, το Παράξενο Πιρούνι έβαλε στο μίγμα για να το κάνει gluten-free 2 κουταλιές σούπας ρεβυθάλευρο το οποίο έφτιαξε πανεύκολα, απλώς αλέθοντας στο multi στραγάλια αφράτα κι ανάλατα μέχρι να γίνουν σκόνη! Τέλος, πρόσθεσε τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια και μην έχοντας κάτι επιπλέον σε ξηρό καρπό, πρόσθεσε και μερικά τριμμένα στο multi κάσιους (ήταν ψημένα κι αλατισμένα). Το μίγμα είχε ήδη σφίξει και μπορούσε να πλάθεται, οπότε έπλασε τα cookies με τα χέρια του και έψησε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά. 

Τα τελευταία σοκολατένια μπισκότα του θεματικού μπισκοτο-σοκολατο-μήνα Μαρτίου έγιναν εξαιρετικά, με τη γεύση της σοκολάτας πολύ έντονη η οποία συμπληρωνόταν τέλεια με το άρωμα του πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά που το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε για να τα αρωματίσει. 
Ελπίζοντας πως θα συνεχίσει να εκπέμπει και να τσιμπάει υγιές και δυνατό και τον Απρίλη, το Παράξενο Πιρούνι χαιρετά και εύχεται σε όλους καλά και γερά τσιμπήματα! ❤

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Μας γλύκανες! ωραία και τούτα τα cookies!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!! Περίεργες αυτές οι μέρες, αλλά όσο μπορούμε ας κρατήσουμε τις αγαπημένες μας συνήθειες :)

      Διαγραφή