Μπισκοτάκια για παιδάκια

Μαρτίου 05, 2020

paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork, παράξενο πιρούνι

"Από όλες τις απερίσκεπτες υποσχέσεις που δίνονται μέσα στη νύχτα στο όνομα της αγάπης, η πλέον βέβαιη να μην τηρηθεί ήταν αυτή που έλεγε: Δε θα σε αφήσω ποτέ."
Έτσι ακριβώς άρχιζε ένα βιβλίο που το Παράξενο Πιρούνι είχε διαβάσει κάποτε και πρέπει να ήταν το μόνο βιβλίο που αγόρασε αυθόρμητα, απλά διαβάζοντας την αρχή του. Είτε είσαι αυτός που τα λέει, είτε αυτός που τα ακούει, ξέρεις πως το να αφήσεις όπως και το να σε αφήσουν είναι μέσα στο πρόγραμμα, εκτός αν... είσαι μάνα. 
Μπορεί να κάνεις πολλές σχέσεις, να δεθείς με αρκετούς συντρόφους, όμως κανέναν δε θα αγαπήσεις όσο θα αγαπήσεις το παιδί σου. Η σχέση της μάνας με το παιδί της είναι μια σχέση ανεξάντλητης προσφοράς, η μόνη αγάπη άνευ όρων -ή έτσι (πρέπει να) συνηθίζεται τουλάχιστον.
Το Παράξενο Πιρούνι αν και δεν είναι ακόμα μάνα, πολλές φορές σκέφτεται πως θα ήταν να είχε ένα μικρό πιρουνάκι. Να το προσέχει, να το κρατά απ' το χέρι, να το φροντίζει και ασφαλώς... να του μαγειρεύει!

Τα μπισκότα αυτά φτιάχτηκαν εύκολα και γρήγορα σε φάση μαγειρικής "ανακύκλωσης", δηλαδή στην προσπάθεια του Παράξενου Πιρουνιού να φτιάξει κάτι για να χρησιμοποιήσει και να εξαφανίσει περισσεύματα υλικών προηγούμενων συνταγών. Ένα και μόνο μισοανοιγμένο πακέτο με αλεύρι που φουσκώνει είναι ικανό να βάλει το Παράξενο Πιρούνι σε συνεχόμενο πειρασμό και ΟΚ, παραδέχεται πως δε θέλει από παράξενο να γίνει χοντρό πιρούνι 😊
Σε ένα μπολ λοιπόν, έβαλε λίγο βούτυρο (γύρω στα 60 γραμμάρια), δύο κρόκους αβγών, μια περίπου κούπα μαύρη ζάχαρη, 2 καψουλάκια βανίλια και λίγη κανέλα. Χτύπησε με σύρμα και πρόσθεσε μισή περίπου κούπα γάλα, λίγο αλεύρι και νιφάδες βρώμης -με το μάτι- έτσι ώστε να δημιουργηθεί ζύμη που να μπορεί να πλάθεται. Το Παράξενο Πιρούνι είχε και λίγο κακάο σκόνη που δεν ήθελε να το αφήσει μόνο και παραπονεμένο, οπότε το πρόσθεσε κι αυτό στη ζύμη.
Η ζύμη πρέπει να μπορεί  να πλάθεται και να κολλάει ταυτόχρονα ελαφρώς στο χέρι, άρα έξτρα γάλα ή έξτρα βρώμη δίπλα από το μπολ θα χρεαστούν.


Το Παράξενο Πιρούνι έπλασε τα μπισκότα και έψησε κλασικά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν καστανά.
Βγήκαν περίπου 20 μεγάλα cookies. Το "για παιδάκια" μπήκε λόγω της βρώμης η οποία είναι θρεπτική, λόγω της μαύρης ζάχαρης η οποία είναι υγιεινή και προτιμότερη από την λευκή και ίσως περισσότερο απ' όλα λόγω της πρώτης φωτογραφίας που φάνηκε ιδιαίτερα πετυχημένη, τρυφερή και γλυκούλα στο Παράξενο Πιρούνι το οποίο αν και γέρικο πια, μερικές φορές νιώθει σαν παιδάκι 😊

You Might Also Like

0 σχόλια