Μπισκότα με λευκή σοκολάτα,
λεμόνι και βερίκοκα

Μαρτίου 09, 2020

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Η σειρά "Αγαπησιάρικα, σοκολατένια μπισκότα" συνεχίζεται! Φυσικά η σοκολάτα δεν είναι μόνο γάλακτος ή μαύρη αλλά και λευκή, και η αγάπη γονιού και παιδιού δεν είναι μόνο η αγάπη της μαμάς προς το παιδί, αλλά και του παιδιού προς τη μαμά. 
Και η μαμά βλέπεις κάποτε μεγαλώνει, κουράζεται, αρρωσταίνει και χρειάζεται φροντίδα και κανάκεμα. Τα αρωματικά και ντελικάτα αυτά μπισκότα είναι αφιερωμένα στη μαμά λοιπόν, το μόνο άνθρωπο που θεωρείται τόσο δεδομένος και που μόνο όταν τον χάσει ή κοντέψει να τον χάσει κανείς, καταλαβαίνει πόσο σημαντικός υπήρξε και φυσικά, αναντικατάστατος.
Υλικά:

- 125 γραμμάρια βούτυρο που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου
- μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 250 γραμμάρια (ή μισό πακέτο) αλεύρι που φουσκώνει
- 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
- ένα σακουλάκι αποξηραμένα βερίκοκα (100 με 120 γραμμάρια) ψιλοκομμένα
- ένα λεμόνι, χυμός και ξύσμα

Από τη στιγμή που έχεις μαζέψει όλα τα παραπάνω υλικά, απλώς τα ανακατεύεις με τη σειρά που σου γράφει το Παράξενο Πιρούνι. Χτυπάς δηλαδή σε μπολ το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτεις το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη σαν αυτή της τάρτας. Προσθέτεις στη ζύμη τη σοκολάτα, τα βερίκοκα, το χυμό και ξύσμα λεμονιού.
Ζυμώνεις για λίγο με τα χέρια και πλάθεις μπισκότα τα οποία ψήνεις στους 160 βαθμούς σε φούρνο προσθερμασμένο με αέρα. Θα είναι έτοιμα όταν γίνουν ελαφρώς καστανά σε κάποια σημεία -προσοχή μην παραψηθούν! Το Παράξενο Πιρούνι χρειάστηκε 20 με 25 λεπτά περίπου, εφόσον όμως κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί.

Είναι υπέροχα μαζί με ένα ελαφρύ τσάι με λεμόνι ή και του βουνού ακόμα (το αγαπημένο της μαμάς 😊), τώρα αν είσαι κόρη/γιος μια χαρά θα τα τσιμπήσεις και με τον καφέ σου, όπως κάνει μετά μανίας κάθε πρωί και το Παράξενο Πιρούνι από τότε που τα έφτιαξε 😋

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ όμορφα τα μπισκοτακια σου. Το λεμόνι θα πρέπει να τους ταιριάζει πολύ.
    Να είναι πάντα καλά η μαμάκα σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Ναι, το λεμόνι με τη λευκή σοκολάτα είναι τέλειο. Μαμά και κόρη τα τσακίζουμε :)

      Διαγραφή