Μπισκότα με μερέντα, σοκολάτα γάλακτος και αλατισμένα φιστίκια

Μαρτίου 12, 2020

Πόσες φορές είχες μια κλήση από κάποιον φίλο σου και είπες "Άσε, θα τον πάρω πιο μετά" είτε επειδή έκανες κάτι άλλο, είτε επειδή απλά δεν είχες τα κέφια σου? Πόσες φορές σου έστειλε, το είδες αλλά απάντησες την επόμενη μέρα?
Πόσες φορές του έστειλες εσύ και ενώ είδες "διαβάστηκε" πήρες επίσης απάντηση την επόμενη ή και αρκετές μέρες πιο μετά?
Πόσες φορές βγήκατε, περάσατε σούπερ και κάνατε ένα μήνα να βρεθείτε ξανά?
Πόσες φορές είπες "Πάμε αύριο μια βόλτα?" και όταν σου απάντησε "Έχω κανονίσει με εκείνον τον άλλο φίλο μου" εσύ είπες "ΟΚ, βγαίνουμε άλλη φορά δε χανόμαστε" και το εννοούσες όντως?
Πόσες φορές σκέφτηκες "Τι να κάνει?" και επικοινώνησες την ίδια ακριβώς στιγμή που έκανες αυτή τη σκέψη αντί να πεις "Όχι, να επικοινωνήσει αυτός πρώτος"?
Αν η απάντηση είναι πολλές φορές, είσαι τυχερή/τυχερός, έχεις μια φιλία όπως πρέπει να είναι. Η φιλία δεν απαιτεί αποκλειστικότητα, δεν έχει εγωισμό, δίνει χώρο και χρόνο. Δεν έχει άγχος και αγωνία. Η πραγματική φιλία έχει όλη την επικοινωνία που υπάρχει σε μια ερωτική σχέση, χωρίς να έχει την ένταση και τον ανταγωνισμό αυτής.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Έχει όλα τα παραπάνω κι επιπλέον έχει καφέ και φουλ σοκολατένια μπισκότα με τρία βασικά υλικά που ετοιμάζονται πανεύκολα, τρώγονται ακόμα πιο εύκολα και κάνουν την κουζίνα να ηχεί από γέλια, τον πάγκο να λερώνεται με φίλτρου φουντούκι, το πάτωμα να γεμίζει ψίχουλα και κανέναν να μην ντρέπεται ή αγχώνεται γι' αυτό!

Υλικά για ένα ταψί cookies:

- ένα αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γραμμάρια μερέντα (ή ένα μικρό βαζάκι)
- 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει (ή όσο πάρει)
- 100 με 120 περίπου γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
- μισή κούπα περίπου αλατισμένα φιστίκια (peanuts)

Ανακατεύεις σε μπολ το αβγό με τη μερέντα κι όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, προσθέτεις το αλεύρι. Με το μάτι θα καταλάβεις καθώς προσθέτεις το αλεύρι αν θέλει λιγότερο ή περισσότερο. Προσθέτεις τα έξτρα υλικά (που σε αυτή την περίπτωση είναι η σοκολάτα γάλακτος και τα φιστίκια) στο τέλος.
Η ζύμη δε χρειάζεται να μπορεί να πλάθεται, με τη βοήθεια δύο ίδιων κουταλιών του γλυκού θα σχηματίσεις μπαλάκια επάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και θα ψήσεις κλασικά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να στεγνώσουν, να φουσκώσουν και να σχηματιστούν.



Χωρίς τα αλατισμένα φιστίκια τα μπισκότα θα ήταν πολύ λιγωτικά (για τα γούστα του Παράξενου Πιρουνιού τουλάχιστον), έτσι το Παράξενο Πιρούνι σκέφτηκε να βάλει κάτι που θα έσπαγε τη γλύκα και θα ανέβαζε επιπλέον πόντους "παραξενιάς". Σοκολάτα γάλακτος με αλάτι έτσι κι αλλιώς έχει κυκλοφορήσει και στο εμπόριο και τα συγκεκριμένα cookies εκτός του ότι είναι πραγματικά παιχνιδάκι στο να φτιαχτούν, τρώγονται όλες τις ώρες, ακόμα και για μεσημεριανό (όποιος τρώει κοτόπουλο με μπισκότα αντί για πατάτες να σηκώσει το χέρι 😏)

You Might Also Like

2 σχόλια