Μπισκότα σοκολάτας με ελιές,
δεντρολίβανο και ροζ πιπέρι

Μαρτίου 03, 2020

Νέος μήνας, νέο concept για μια ακόμα φορά! Το Παράξενο Πιρούνι είχε δεν είχε, τελικά καθιέρωσε τα αφιερώματα και κάθε μήνα σου έχει και κάτι διαφορετικό. Για το μήνα Μάρτιο λοιπόν, το θέμα είναι τα σοκολατένια μπισκότα και η αγάπη. Η αγάπη της μαμάς για το παιδί της, η αγάπη του παιδιού για τη μαμά του, η αγάπη μεταξύ φίλων και η αγάπη μεταξύ ζευγαριών. Τέσσερα διαφορετικά "είδη αγάπης" και τέσσερα διαφορετικά είδη σοκολατένιου μπισκότου φτιαγμένα από το Παράξενο Πιρούνι -πάντα με αγάπη! 
Αγάπη... αυτό που όλοι αναζητούν όταν επιδιώκουν να βρουν το ταίρι τους. Μια λέξη που όλοι πάνω - κάτω χρησιμοποιούν χωρίς πάντα να μπαίνουν στον κόπο να την ορίσουν. Μήπως όμως πριν δώσει κανείς ορισμό, πρέπει να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με αυτήν?

Υπάρχει στ' αλήθεια η αγάπη? Είναι εύκολη ή δύσκολη? Χρειάζεται πάντα ανταπόκριση? Έχει τη δύναμη να αλλάζει χαρακτήρες, να κινεί βουνά, να ενώνει κόσμους  -διαφορετικούς μάλιστα- μεταξύ τους?
Είναι πάντα γλυκιά και σωτήρια ή μπορεί να γίνει καταστροφική/αυτοκαταστροφική? Είναι ένα θεμιτό/υγιές συναίσθημα ή μπορεί μερικές φορές να γίνει μια άρρωστη εξάρτηση?
Είναι προϊόν ισορροπίας/ολοκλήρωσης, ή προϊόν φόβου?

Μπορείς να αγαπάς κάτι/κάποιον χωρίς να σου αρέσει? Επιλέγεις να αγαπάς? Αν όχι, τότε μήπως πρόκειται απλώς για συνήθεια?
Αγάπη σημαίνει θυσία, αυταπάρνηση? Να αφήσεις αυτό που αγαπάς ακόμα κι όταν σε πονάει αν πρόκειται για το καλό του? Η αγάπη καταλαβαίνει? Η αγάπη συγχωρεί? Η αγάπη υπομένει? Η αγάπη τυφλώνει?

Τη διακρίνεις μέσα από πράξεις ή δε χρειάζεται παρά μόνο ένα βλέμμα? Θέλει συνεχή αγώνα για να διατηρηθεί ή όταν υπάρχει είναι δεδομένη και δε σβήνει? Πόσες και ποιες αποδείξεις θέλει -αν θέλει- για να πείσει για την ύπαρξή της?
Οι σχέσεις διαλύονται όταν η αγάπη εξαφανίζεται ή τελειώνουν ακόμα κι όταν αυτή μένει? Κι αν ισχύει (και) το δεύτερο γιατί η αγάπη από μόνη της δεν ήταν αρκετή? 
Η αγάπη γεννιέται και κάποτε πεθαίνει ή είναι αιώνια σαν πνεύμα που ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο? (κάτι σαν Θεά...)

Τελικά, ούτε και το Παράξενο Πιρούνι έδωσε ορισμό. Ίσως το κάνει όταν -και αν- βρει τις απαντήσεις. Για την ώρα, δεν έχει ούτε συμβουλές να δώσει σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ ζευγαριών, ούτε απαντήσεις στο γιατί είναι τόσο μπλεγμένες.
Προτιμά να μπλέξει και να συσχετίσει υλικά (υποτίθεται αταίριαστα) για να φτιάξει σοκολατένια μπισκότα, ίσως λιγότερο παράξενα από τους ανθρώπους που υπάρχουν εκεί έξω οι οποίοι αδυνατούν να συνεννοηθούν -πόσο μάλλον να αγαπηθούν μεταξύ τους.

παράξενο πιρούνι, μπισκότα με ελιές, ελιές και σοκολάτα, paraxeno pirouni, parakseno pirouni, the odd fork, odd fork

Για να φτιάξει λοιπόν τα παραπάνω σοκολατομπισκότα, το Παράξενο Πιρούνι χτύπησε ένα αβγό με 1/3 κούπας ζάχαρη λευκή (και η μαύρη πάει) και πρόσθεσε 2 κοφτές κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ανακατεμένο με 1/8 κουταλιού γλυκού baking powder (κοσκίνισε με σουρωτήρι το αλευρομίγμα και το έριξε έτσι στο μίγμα αβγό - ζάχαρη). Στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κουταλάκι γλυκού ξερό δεντρολίβανο που το κοπάνισε στο γουδί μέχρι να γίνει σκόνη και 1 κουταλάκι κόκκους από ροζ πιπέρι. Έβαλε και μια κουταλιά σούπας λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε.
Τέλος, έβαλε 110 γραμμάρια λιωμένη μαύρη σοκολάτα (70% περιεκτικότητα σε κακάο) και ανακάτεψε να έχει ένα ωραίο, ενιαίο μίγμα. Αντί για κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς, έβαλε κομματάκια από μαύρες ελιές Καλαμών! (ήταν καλά πλυμένες από το αλάτι και το ξύδι όπου συντηρούνταν μέσα στο βαζάκι τους).
Σε βουτυρωμένο ταψί και με τη βοήθεια 2 ίδιων μικρών κουταλιών γλυκού, έβαλε μπαλίτσες ζύμης αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους και έψησε σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 170 βαθμούς για 8 - 10 λεπτά περίπου, μέχρι τα μπισκότα να στεγνώσουν, να φουσκώσουν και να στερεοποιηθούν.
Τα μπισκότα όταν ψήθηκαν, έκαναν σκασίματα στην επιφάνειά τους όπως τα brownies. Το Παράξενο Πιρούνι τα άφησε για μερικά λεπτά στο ταψί να κρυώσουν λίγο και μετά τα ξεκόλλησε.

Πρόκειται σαφώς για τα πιο μεσογειακά chocolate cookies ever και συνδυάζονται υπέροχα με μπύρα τύπου stout η οποία εκτός από τα καφε-σοκολατο αρώματα, βγάζει και κάτι σε ελιά. Έτσι, για να κολλήσει και η μπύρα πάλι -μια από τις λίγες αγάπες που έμειναν πιστές και σταθερές στο πέρασμα του χρόνου. 😊

You Might Also Like

0 σχόλια