Στραγαλομακαρονάδα

Μαΐου 15, 2023

 παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Η μακαρονάδα είναι το κατεξοχήν φαγητό του φτωχού. Μπορείς να κάνεις μακαρονάδα και με αέρα κοπανιστό που λέει ο λόγος! Το Παράξενο Πιρούνι εδώ έχει αξιοποιήσει ένα άλλο υλικό που μέχρι τώρα θεωρούνταν επίσης φτωχικό, αλλά είναι φτωχικό - πλούσιο αν σκεφτεί κανείς την υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτείνη και σε φυτικές ίνες και την... φτώχεια του σε θερμίδες/λιπαρά σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς.
Μερικά φτηνά (σε τιμή μόνο), "ταπεινά" στραγάλια λοπόν και δυο - τρία υλικά που συνήθως έχουμε στην κουζίνα και τσουπ... έτοιμη η vegan, fast food μακαρονάδα!

Η αλήθεια είναι βέβαια πως το Παράξενο Πιρούνι είχε κάνει μια προετοιμασία μια μέρα πριν βάζοντας μια χούφτα στραγάλια να μουλιάσουν μέσα σε λίγο από το αγαπημένο του άγλυκο φυτικό γάλα από σπόρο αρακά. Μπορεί να είναι φυσικά οποιοδήποτε φυτικό γάλα σχετικά άγλυκο ή και νερό ακόμα!
Γυρίζοντας λοιπόν σπίτι του πεινασμένο, το Παράξενο Πιρούνι πολτοποίησε στο multi τα στραγάλια μαζί με το γάλα φτιάχνοντας μια "κρεμούλα" και όταν τα μακαρόνια του έβρασαν τα σούρωσε και σε ελάχιστο ελαιόλαδο έβαλε μια τριμμένη σκελίδα σκόρδο να σωταριστεί ελαφρά, ίσα - ίσα για να δώσει το άρωμα στο ελαιόλαδο, έβαλε το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι, την "κρεμούλα" στραγαλιού, πιπέρι, ρίγανη και κουρκουμά, ανακάτεψε για λίγο και έβαλε στο κατσαρολάκι και τα μακαρόνια του ανακατεύοντας να πάει η στραγαλοσάλτσα παντού.

Μαζί με πράσινη σαλάτα είναι ένα υπερπλήρες γεύμα και από άποψη κορεσμού και θρεπτικών συστατικών. Απλά, εύκολα, γρήγορα, φτηνά και ΚΥΡΙΩΣ υγιεινά!

You Might Also Like

0 σχόλια