Σορμπέ με φρούτα του δάσους και μπύρα Gulden Draak

Σεπτεμβρίου 27, 2021

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Το Παράξενο Πιρούνι έχει μια διαχρονική αδυναμία στην ποιοτική μπύρα. Αυτόν τον καιρό έχει μια αδυναμία και στο υπέροχο και πολύ ωφέλιμο Νο 1 φρούτο του δάσους, που δεν είναι άλλο από το βατόμουρο!

Γλυκόξινο, έντονο και αρωματικό, συνδυάζεται άψογα με την επίσης έντονη και φρουτώδη μπύρα του Χρυσού Δράκου (Gulden Draak) από το Βέλγιο. Το Παράξενο Πιρούνι δεν ήθελε και πολλά για να δημιουργήσει ακόμα ένα μπυροσορμπέ με κύριο συστατικό το αγαπητό βατόμουρο και μερικά ακόμα φρούτα που τα λες και του δάσους.


Υλικά:


- 400 γραμμάρια μίγμα κόκκινων φρούτων (βατόμουρα, φράουλες, δαμάσκηνα -τα περισσότερα ήταν τα βατόμουρα)

- 150 γραμμάρια ζάχαρη

- 150 γραμμάρια μπύρα Gulden Draak

- 120 γραμμάρια νερό

- λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού και αρμπαρόριζας

- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ


Το Παράξενο Πιρούνι ξεκίνησε σιγοβράζοντας όλα τα υλικά (σε κλειστή κατσαρόλα) εκτός από το κονιάκ για 20 λεπτά, μέχρι να δει πως τα τα φρούτα είχαν μαλακώσει.

Στη συνέχεια πέρασε το μίγμα από το μύλο των λαχανικών (πολύ καλύτερο από το multi για τη συγκεκριμένη δουλειά), χρησιμοποιώντας την πολύ ψιλή σίτα.

Όταν το μίγμα είχε κρυώσει πρόσθεσε και το κονιάκ, έβαλε στην κατάψυξη και κάθε τόσο χτυπούσε το μίγμα λίγο - λίγο με το multi κατά τα γνωστά για να πετύχει την ωραία, μαλακιά και αφράτη υφή που ήθελε.

Την επόμενη μέρα, το Παράξενο Πιρούνι δοκίμασε το νέο μπυρο-σορμπέ του. Εκτός από το υπέροχο ροζ χρώμα, η γεύση ήταν τέλεια, ακριβώς όπως την είχε φανταστεί και την περίμενε δηλαδή το Παράξενο Πιρούνι.

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν όταν οι Χρυσοί Δράκοι αντί να ξερνάνε φλόγες, προσγειώνονται σε δάση με βατόμουρα!

You Might Also Like

0 σχόλια