Μαρμελάδα βατόμουρο
με σοκολάτα και βασιλικό

Σεπτεμβρίου 01, 2021

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι


Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των καλύτερων φρούτων τελικά. Ώριμα σταφύλια, σύκα, κυδώνια και φυσικά άγρια βατόμουρα που ευτυχώς ακόμα αφθονούν στην εξοχή. Το Παράξενο Πιρούνι τρελαίνεται γι΄αυτά τα μικροσκοπικά φρουτάκια που κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς, είναι φουλ στα αντιοξειδωτικά και φυσικά έχουν τέλεια γεύση! 
Κάτι ξέρουν τα στρουμφάκια που ξαμολιούνται στο δάσος για βατόμουρα κι ας παραμονεύει ο Δρακουμέλ. 😊

Παραξενοπιρουνίσιος Σεπτέμβρης με αφιέρωμα στα βατόμουρα λοιπόν!
Η αρχή γίνεται με αυτή την καταπληκτική μαρμελάδα η οποία εκτός από τα βατόμουρα συνδυάζει και δύο ακόμα αγαπημένα υλικά και γίνεται γρήγορα κι εύκολα ως εξής:

Για το βαζάκι της φωτογραφίας:

- 250 γραμμάρια βατόμουρα φρέσκα
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (65 με 70 % περιεκτικότητα σε κακάο)
- ένα ματσάκι φρέσκο βασιλικό (τα φυλλαράκια μόνο)

Πλένεις τα βατόμουρα και τα βάζεις σε κατσαρολίτσα μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνεις την κατσαρόλα στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες, να λιώσει η ζάχαρη (όσο γίνεται).
Βάζεις την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν το μίγμα βατόμουρων - ζάχαρης πάρει βράση, προσθέτεις τα φυλλαράκια του βασιλικού και τη σοκολάτα ψιλοκομμένα και βράζεις για 5 λεπτά περίπου, να δεις ότι η σοκολάτα έχει λιώσει και ενσωματωθεί στο μίγμα και η μαρμελάδα έχει δέσει.

Η μαρμελάδα δεν διατηρείται για πολύ (όχι πως θα έμενε πολλές μέρες στο ψυγείο ούτως ή άλλως 😊), αλλά μπορείς φυσικά να διπλασιάσεις τις ποσότητες γιατί εκτός από το να τρώγεται σκέτη με το κουταλάκι είναι ιδανική για γαρνίρισμα σε τάρτες, τσιζκέικ και όλων των ειδών τις στρουμφοτούρτες! 😉

You Might Also Like

0 σχόλια