Ζυμαρικά χαρουπιού με "κιμά" από φακές

Σεπτεμβρίου 14, 2021

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni


Καιρό είχε το Παράξενο Πιρούνι να ανεβάσει συνταγή με ζυμαρικά. Να γυρίζεις σπίτι μαζί με την κούραση της ημέρας και να την ξεχνάς απολαμβάνοντας ένα ζεστό πιάτο με τα αγαπημένα σου ζυμαρικά. Αξία ανεκτίμητη!

Τα ζυμαρικά του πιάτου είναι στριφτάρια από χαρούπι. Τα συγκεκριμένα δεν έχουν τόσο έντονη τη γεύση του χαρουπιού και βράζουν το ίδιο γρήγορα με όλα τα "κοινά" ζυμαρικά. 
Το Παράξενο Πιρούνι σε φάση αυτοσχεδιασμού και φυσικά πείνας -την οποία ωστόσο ήθελε να ξεγελάσει όσο γινόταν υγιεινά- πήρε από το ψυγείο ένα ταπεράκι με βρασμένες φακές που προοριζόταν για τις καλοκαιρινές οσπριοσαλάτες του και μέχρι να βράσει το νερό στην κατσαρόλα και να ρίξει τα ζυμαρικά του, σε τηγανάκι τοποθέτησε δυο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο να σωταριστεί ελαφρώς, έβαλε μια μίνι συσκευασία πελτέ (70 γραμμαρίων) η οποία επίσης δε λείπει ποτέ από την κουζίνα του, αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, μια αποξηραμένη μικρή καυτερή πιπερίτσα, λίγο δυόσμο ξερό και λίγο νερό και άφησε τη σάλτσα να βράσει και να συμπυκνωθεί αργότερα δυναμώνοντας τη φωτιά, προσθέτοντας και τις βρασμένες φακές.

Η σάλτσα με τις φακές που ετοίμασε το Παράξενο Πιρούνι δεν είναι ακριβώς η χορτοφαγική ενναλακτική της κλασικής σάλτσας με κιμά που θα βρεις σε άλλα vegan blogs και sites αλλά ήταν πανεύκολη, γρήγορη και οικονομική και το Παράξενο Πιρούνι δεν κρατιέται να μην τη μοιραστεί 😊
Σε φάση περισσότερου ελεύθερου χρόνου, η συγκεκριμένη σάλτσα θα ξαναφτιαχτεί σε διπλή δόση και θα παίξει σημαντικό ρόλο σε χορτοφαγικό παστίτσιο! Όταν συμβεί αυτό, το Παράξενο Πιρούνι φυσικά και θα σε ενημερώσει, γι' αυτό stay tuned!

You Might Also Like

0 σχόλια