Vegan cookies με κουμ κουάτ

Αυγούστου 13, 2021

 


Εύκολα και γρήγορα μπισκότα με λίγη ζάχαρη, χωρίς ζωϊκά προϊόντα και γαλακτοκομικά, μόνο με ελαιόλαδο, λίγο αλεύρι που φουσκώνει και φυσικά... ΠΟΛΥ κουμ κουάτ!

Θα χρειαστείς:

- μισό πακέτο αλεύρι που φουσκώνει
- 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
- 2/3 ποτηριού λικέρ κουμ κουάτ
- μισό ποτήρι μαρμελάδα κουμ κουάτ
- ξύσμα μισού πορτοκαλιού
- κουμ κουάτ γλασέ ψιλοκομμένο

Αν ψωνίζεις στο Κερκυραϊκό σούπερ μάρκετ, αυτά συμβαίνουν. Το Παράξενο Πιρούνι βρήκε μάλιστα εκεί και ντόπια μαρμελάδα κουμ κουάτ χωρίς ζάχαρη, η οποία αποδείχτηκε σούπερ γευστική και αρωματική. Δούλεψε στο multi λοιπόν μαζί ελαιόλαδο, λικέρ κουμ κουάτ, μαρμελάδα κουμ κουάτ και ξύσμα πορτοκαλιού και όταν το μίγμα έγινε ενιαίο, πρόσθεσε το αλεύρι.
Το αλεύρι μπαίνει πάντα με το μάτι σε αυτές τις αυθόρμητες συνταγές και είναι πάντα τόσο, όσο χρειάζεται έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός λίγο πιο σφιχτός από αυτόν για κέικ.

Τελευταία μπαίνουν τα κομματάκια του κουμ κουάτ και ανακατεύοντας να ενσωματωθούν και να πάνε παντού μέσα στον χυλό, με τη βοήθεια δύο ίδιων κουταλιών του γλυκού σχηματίζεις μπαλίτσες πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το οποίο έχεις τοποθετήσει πάνω στη σχάρα του φούρνου.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.


Αν θες αρωματικά μπισκοτάκια λίγο κριτσανιστά στο εξωτερικό τους και αφράτα σαν ψωμάκια από μέσα, βρήκες τα ιδανικά!

Φτιάξε και μια μεγάλη κούπα ελληνικού καφέ ή ρίξε λίγο λικέρ κουμ κουάτ σε ένα ποτήρι (ή και τα δύο μαζί 😉) και όρμα!

You Might Also Like

0 σχόλια