Cookies με καραμέλα και σοκολάτα

Νοεμβρίου 08, 2020

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Τα μπισκότα αυτά φτιάχτηκαν την πρώτη μέρα της καραντίνας season 2, έτσι μπας και μπει πιο γλυκά -λέμε τώρα... Το Παράξενο Πιρούνι χρησιμοποίησε τρία υλικά κλειδιά για την καραμελένια γεύση, σχετικά περιορισμένη ποσότητα βουτύρου, καθόλου έξτρα ζάχαρη και το αποτέλεσμα ήταν μπισκότα τραγανά απέξω, μαλακά από μέσα, όχι πολύ γλυκά να σε λιγώνουν και 100% ιδανικά για τον Παραξενοπιρουνίσιο αρωματικό καφέ φίλτρου καραμέλα!


Υλικά για 2 ταψιά μπισκότα:


- 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

- ένα αβγό σε θερμοκρασία δωματίου

- 2/3 από το μπουκαλάκι με το σιρόπι καραμέλας (φαίνεται στη φωτό)

- ένα γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου

- ένα μπουκαλάκι υγρό άρωμα καραμέλας (στο σ.μ. στα είδη ζαχαροπλαστικής)

- ένα σφηνάκι βότκα με γεύση αλατισμένη καραμέλα

- αλεύρι που φουσκώνει, όσο πάρει (πήρε σχεδόν όλο το μισόκιλο πακέτο)

- ένα σακουλάκι με σταγόνες σοκολάτας


Το Παράξενο Πιρούνι χτύπησε σε μπολ το βούτυρο με το αβγό, πρόσθεσε το σιρόπι καραμέλα, το άρωμα καραμέλας, το κεσεδάκι με το γιαούρτι, τη βότκα με γεύση αλατισμένη καραμέλα και αφού ανακάτεψε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους, άρχισε να προσθέτει το αλεύρι σταδιακά, μέχρι ο χυλός να γίνει λίγο πιο σφιχτός από έναν χυλό για κέικ.

Πρόσθεσε τελευταία και τα κομματάκια σοκολάτας και αφού ανακάτεψε να πάνε παντού μέσα στον χυλό, πήρε με ένα κουταλάκι του γλυκού μικρές μπαλίτσες ζύμης και τις τοποθέτησε πάνω σε χαρτί ψησίματος επάνω στη σχάρα του φούρνου, προσέχοντας να αφήσει απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο απλώνουν.


Έψησε σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δει πως τα μπισκότα του είχαν γίνει ξανθά σε χρώμα και φουσκώσει.
Τα υλικά κλειδιά είναι το σιρόπι καραμέλα, το υγρό άρωμα καραμέλα όπως και η πιο δυσεύρετη βότκα καραμέλα (αυτή μπορεί να αντικατασταθεί από λικέρ αμαρέτο ή Baileys) και καθώς τα μπισκότα θα ψήνονται το καραμελένιο άρωμα που θα πλημμυρίσει την κουζίνα σου, μέχρι και τον κορωνοϊό νικάει κι όλα τα κακά σκορπάει! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια