Φασόλια με πράσα και κυδώνια

Νοεμβρίου 11, 2020

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψεις φασόλια στην κατσαρόλα. Φασολάδα με φασόλια χάντρες, πράσα, κυδώνια και ντομάτα που όσο περίεργη κι αν ακούγεται βγήκε νοστιμότατη και ο συνδυασμός των υλικών αποδείχτηκε πολύ ταιριαστός!


Για μια γεμάτη κατσαρόλα (6 - 7 μερίδες περίπου):


- ένα σακουλάκι 500 γραμμαρίων κατεψυγμένα φασόλια χάντρες

- 3 πράσα

- 2 κυδώνια

- ένα κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες σε  φυσικό χυμό

- ένα μίνι κουτάκι πελτές ντομάτας (70 γραμμμάρια)

- αλάτι, πιπέρι

- 2 καρφάκια γαρίφαλλο

- ένα φύλλο δάφνης

- πάπρικα γλυκιά και λίγη καυτερή

- λίγο μοσχοκάρυδο


Το Παράξενο Πιρούνι έπλυνε και έκοψε τα πράσα σε ροδέλες, έπλυνε καλά και τα κυδώνια και τα έκοψε σε κομμάτια χωρίς να τα ξεφλουδίσει.

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο έβαλε τα πράσα και τα κυδώνια και τα σώταρε για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα πράσα. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα αρωματικά - μπαχαρικά, τα φασόλια χάντρες ξεπαγωμένα, το κουτί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, λίγο νερό να σκεπάζει τα υλικά και σιγόβρασε για μια ώρα.

Ύστερα ξεσκέπασε την κατσαρόλα του, δυνάμωσε τη φωτιά, πρόσθεσε και τον πελτέ και ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα άφησε τα υγρά να εξατμιστούν και να γίνει η φασολάδα του πιο πηχτή και ομοιογενής.

Τα κυδώνια δίνουν μια γλυκιά γεύση η οποία "παντρεύεται" πολύ πετυχημένα με τα πράσα, την πάπρικα και τη ντομάτα. Το Παράξενο Πιρούνι θα ήθελε να ξανατολμήσει να φτιάξει το φαγητό προσθέτοντας και ένα - δύο αποξηραμένα δαμάσκηνα, πιστεύει πως θα ταίριαζαν πολύ! 

Κι έτσι, πάλι σχεδόν από το τίποτα, προέκυψε ένα εύκολο, οικονομικό Παραξενοπιρουνίσιο χειμωνιάτικο πιάτο!

You Might Also Like

0 σχόλια