Μπισκότα διπλής σοκολάτας
χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη

Νοεμβρίου 25, 2018

paraxeno pirouni, to paraxeno pirouni, the odd fork, odd fork

Ναι, ναι, βλέπεις τη φωτογραφία με αυτά τα στρουμπουλά, αφράτα σοκολατένια μπισκότα και ο νους σου πάει αμέσως στην αμαρτία και στις θερμίδες. Το Παράξενο Πιρούνι σου λέει όμως πως βιάστηκες, γιατί αυτά εδώ τα φουλ σοκολατένια μπισκότα είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και χωρίς τα πολλά λιπαρά των άλλων, "αμαρτωλών" μπισκότων.
Διάβασε λοιπόν τι να κάνεις για να φτιάξεις 15 τέτοια μπισκότα σε μόλις 20 λεπτά και να τα τσιμπάς χωρίς ενοχές με τον καφέ σου!

Αγοράζεις 2 πλάκες σοκολάτας, μία μαύρη και μία γάλακτος, των 100 γραμμαρίων η κάθε μία που όμως αντί για ζάχαρη, έχουν στέβια. Υπάρχουν πλέον σε όλα τα σούπερ μάρκετ! Τη μαύρη σοκολάτα τη λιώνεις σε μπεν μαρι (πάνω από κατσαρολάκι με νερό που μόλις έχει βράσει δηλαδή) και όταν λιώσει βάζεις μια κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο και ανακατεύεις να ενωθεί με τη λιωμένη σοκολάτα. 
Τι? Που θα το βρεις το φυστικέλαιο? Μήπως αγοράζεις καμιά φορά φυστικοβούτυρο? Ε, το λάδι που υπάρχει από πάνω είναι πολύ αρωματικό και ό,τι πρέπει για χρήση σε γλυκά. Σούρωσέ το με προσοχή και φύλαξέ το στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βαζάκι μέχρι να φτιάξεις τα μπισκότα!
Μέσα στο μίγμα της λιωμένης σοκολάτας λοιπόν, προσθέτεις ένα αβγό (όχι κρύο από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου), το ξύσμα ενός πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder και ανακατεύεις. Προσθέτεις την σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη και... αντί για το κοινό, λευκό αλεύρι που έχει κακιά γλουτένη, πρόσθεσε κι εσύ όπως το Παράξενο Πιρούνι "αλεύρι" από κεχρί (νιφάδες περασμένες από το multi μέχρι να γίνουν σκόνη, σαν αλεύρι δηλαδή). 
Οι νιφάδες από κεχρί είναι οι πιο φτηνές νιφάδες υγιεινών σπόρων - δημητριακών που μπορείς να βρεις στα βιολογικά. Άρα, όταν το μίγμα έχει αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα - υφή (να μπορεί να πλάθεται με τα χέρια), πλάθεις τα ωραία σου μπισκότα, τα τοποθετείς πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήνεις κλασικά σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά περίπου. Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν φουσκώσουν λίγο και κάνουν μικρά σκασίματα στην επιφάνειά τους.

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni, the odd fork

Όταν κρυώσουν τα ξεκολλάς και τα φυλάς κλεισμένα σε κουτί. Τώρα αν δε μπορείς να κρατηθείς και τα φας ζεστά έτσι όπως θα μυρίζουν, όλα με τη μία, το Παράξενο Πιρούνι σε καταλαβαίνει και σε δικαιολογεί. Εξάλλου, το ίδιο πράγμα έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές και στο ίδιο! 😉

You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Σου έχω μια πρόταση...αλλά όχι με νιφάδες από κεχρί!
    Τώρα άμα την διαβάσεις, εσύ μπορείς να κάνεις τις σχετικές προσαρμογές και να δεις το απότελεσμα... Σοκολάτα να 'ναι θα λέγανε τα αγόρια μου, κι ας είναι και από κεχρί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην το ψάχνεις... πάλι "κουφά" κάνει ο blogger. Η Ανωνυμη... Πηνελόπη είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Πηνελόπη, σε κατάλαβα από το στυλ γραφής έτσι κι αλλιώς! Αυτή η συνταγή είναι η τελευταία με κεχρί, το παρατράβηξα μου φαίνεται :) -αν και σε αυτά εδώ τα μπισκότα η σοκολάτα κυριαρχεί και δεν καταλαβαίνεις το κεχρί το οποίο έχει ούτως ή άλλως αρκετά ουδέτερη γεύση κι άρωμα.
    Έρχομαι γρήγορα και στα μερη σου να δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή