Η Αλίκη στη χώρα της μπύρας

Νοεμβρίου 19, 2018

η μπύρα της Αλίκης, paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Τι άλλο άραγε να υπήρχε στη φανταστική χώρα των θαυμάτων όπου περιπλανήθηκε η παραμυθένια Αλίκη; Το πασίγνωστο και αναμφισβήτητα πιο σουρεαλιστικό (κατά την ταπεινή γνώμη του Παράξενου Πιρουνιού) παιδικό βιβλίο ενέπνευσε αρκετούς δημιουργούς. Κάποιοι φαντάστηκαν πως σ' αυτή τη χώρα μερικά θαύματα ίσως να ήταν λίγο πιο σκοτεινά και έφτιαξαν αυτό το μουσικό ΔΙΑΜΑΝΤΙ (πάλι κατά την ταπεινή γνώμη του Παράξενου Πιρουνιού) και εκτός από ταινίες, μουσική, βιβλία και ό,τι άλλο, οι περιπέτειες της Αλίκης δε μπορεί να μην καταλήγουν και κάπου όπου υπάρχει μπύρα και μάλιστα μπύρα καταπληκτική!
Τη Brewdog, ζυθοποιία από τη Σκωτία πολύ γνωστή στους μπυρόφιλους, το Παράξενο Πιρούνι την έχει ανακαλύψει χρόνια τώρα και φυσικά χρόνια τώρα τιμά της μπύρες της, όπου τις πετύχει. Καιρός είναι λοιπόν να αφιερώσει και μια ανάρτηση στο Παράξενό του blog για την Alice Porter της Brewdog! 


Τύπος: Porter / Baltic PorterΑλκοόλ: 6,2 % ABV
Περιεχόμενο: 330 ml 
Πρόκειται λοιπόν για μια μπύρα που ανήκει στο είδος porter ή baltic porter με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 6,2 % ABV, βασισμένη σε παλιά, μυστική συνταγή που ήταν χαμένη στις ομίχλες του Νησιού (έτσι όπως χάθηκε και η Αλίκη στο σκοτεινό λαγούμι) την οποία οι δημιουργοί της ετικέτας παραπάνω λένε πως βρήκαν και ξέθαψαν!
Αφού το μπουκάλι έχει μείνει για 20 με 25 λεπτά περίπου εκτός ψυγείου για να πιάσει τη θερμοκρασία που θα επιτρέψει στη μπύρα να αναδείξει τα όμορφα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της, φτάνει η ώρα για να σερβιριστεί στο ποτήρι και να αρχίσει η γνωριμία μαζί της! Άρωμα: Μια μπύρα αφιερωμένη σε/εμπνευσμένη από την παραμυθένια Αλίκη της θαυματο-χώρας, δε μπορεί να μη μυρίζει και ανάλογα! Αμέσως σε καλωσορίζει η πλούσια, γλυκιά σοκολάτα γάλακτος. Μετά έρχεται η βανίλια και το γλυκό, ώριμο κεράσι και είναι εκείνη ακριβώς η ώρα που τρέχεις στο ψυγείο και ψάχνεις απεγνωσμένα για ένα συνοδευτικό γλυκό σοκολάτας! Έστω και χωρίς συνοδευτικό σοκολατογλυκό ξεκινάς να την πίνεις, ενώ κοιτάζεσαι καλού - κακού στον καθρέφτη για να δεις μήπως έχεις μικρύνει ή μεγαλώσει και τρομάξεις κανένα άσπρο κουνέλι με ανθρώπινη φωνή που μπορεί να τύχει να περνάει ;) 🐰
Ευτυχώς, είσαι ακόμα στις συνηθισμένες σου διαστάσεις. Το μόνο που έχει μεγαλώσει, είναι η όρεξή σου να πιεις όλη τη μπύρα αμέσως! Συγκρατείς τον εαυτό σου όμως γιατί θέλεις να απολαύσεις αργά κάθε φρουτοσοκολατένια γουλιά. Απαλή γλυκιά γεύση, βελούδινη αίσθηση, άκρως απολαυστική και σίγουρα από τις καλύτερες porter που έχεις πιει!


Στο τέλος αφήνει μια ζεστή κάπως πιο "σιροπιαστή" και θερμή αίσθηση αλλά γενικά είναι ευκολόπιοτη. Όχι νερουλή ή αδύναμη αλλά με ντελικάτο σώμα, ίσως κάπως σαν τη σιλουέτα της νεαρής, λεπτεπίλεπτης Αλίκης! 
Από τις πιο σοκολατένιες μπύρες stout/porter που έχει δοκιμάσει το Παράξενο Πιρούνι και ήδη του έρχονται ένα σωρό ιδέες για χρήση σε γλυκά και μπυρο-ζαχαροπλαστική! Εξάλλου στη χώρα των θαυμάτων, ένα από αυτά μπορεί να είναι ΚΑΙ η μπύρα!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Δεν ξέρω πόσο ασχολείσαι με τη μπύρα, είναι δύσκολο να τη βρεις. Μπύρες της Brewdog όμως υπάρχουν σε κάβες, μπυραρίες, ακόμα και σε περίπτερο έχω δει. Απλώς θα πετύχεις πιο "εμπορικές" ετικέτες. Όποια και να δοκιμάσεις όμως αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή