Ταρτάκια καρυδιού γεμιστά με κρέμα καφέ, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη

Οκτωβρίου 06, 2025

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Με μόνο 5 υλικά, άντε 6 αν υπολογίσεις και το έξτρα για τη διακόσμηση, αυτά τα λαχταριστά ταρτάκια μοσχοβολούν καφέ, είναι λιχουδιαστά και εθιστικά όσο δεν πάει και ικανοποιούν την όρεξη για γλυκό με τον καλύτερο και πιο υγιεινό και χαμηλοθερμιδικό τρόπο!

Φτιάχνονται πανεύκολα και γρήγορα, δεν έχουν ζάχαρη και γλουτένη και αποτελούνται μόνο από φυσικά υλικά: Καρυδόψιχα, γιαούρτι στραγγιστό 2%, καφέ εσπρέσο, λίγο χαρουπόμελο για γλυκαντικό, σποράκια chia και αν θέλεις το κατιτίς επιπλέον για να τα στολίσεις, κάνε ένα topping κι εσύ σαν το Παράξενο Πιρούνι με μια καραμέλα από χουρμάδες που φτιάχνεται με βασιλικούς χουρμάδες και εσπρέσο σε χρόνο μηδέν επίσης!


Για 13 μικρά ταρτάκια χρειάστηκαν αναλυτικά:


- δύο κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι total 2% (200 γρ. καθαρό βάρος το καθένα)

- ένα φακελάκι ωμή καρυδόψιχα (150 γραμμάρια καθαρό βάρος)

- 3 με 4 κουταλιές σούπας χαρουπόμελο

- δύο διπλούς εσπρέσο

- μια κουταλιά σποράκια chia, όχι γεμάτη

- 6 βασιλικούς χουρμάδες


Στο multi αλέθεις την καρυδόψιχα να γίνει ψιλά τρίμματα. Προσθέτεις αν θέλεις λίγη κανέλα σκόνη για έξτρα άρωμα, ανακατεύεις και προσθέτεις το ένα κεσεδάκι γιαούρτι. Ανακατεύεις πολύ καλά να θυμίζει κάπως το μίγμα σφιχτό χυλό ή ζύμη στο περίπου. Μοιράζεις αυτό το μίγμα σε 13 μικρά φορμάκια σιλικόνης για μάφινς και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού ή των δαχτύλων σου, προσπαθείς να καλύψεις με τη "ζύμη" όλη την επιφάνεια από τα φορμάκια, πάτο και τοιχώματα, όπως θα γινόταν δηλαδή και με την κλασική ζύμη τάρτας.

Σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 160 βαθμούς ψήνεις τα ταρτάκια να πάρουν ελαφρύ καστανόξανθο χρώμα, να στερεοποιηθούν και να μυρίσουν σαν να ήταν μπισκότα! Ναι, γίνεται 😉

Όταν κρυώσουν τελείως μετά από κάποια ώρα τα ξεκολλάς εύκολα από τα φορμάκια και τα γεμίζεις με την κρέμα καφέ η οποία φτιάχνεται εξίσου πανεύκολα αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις το δεύτερο κεσεδάκι γιαούρτι με το κρύο διπλό εσπρέσο και το χαρουπόμελο σε ένα μπολ. Προσθέτεις και τα σποράκια chia, ανακατεύεις καλά και γεμίζεις με την κρέμα τα ταρτάκια. Τα αφήνεις στο ψυγείο να παγώσουν για λίγη ώρα και να πήξει η κρέμα.

Κι όταν η γέμιση θα έχει πήξει μπορείς να βάλεις και τους χουρμάδες καλά πλυμένους και ψιλοκομμένους στο multi μαζί με τον δεύτερο διπλό εσπρέσο και δουλεύοντας λίγο το μίγμα γίνεται μια πηχτή πάστα που είναι μούρλια και άξιο φυσικό υποκατάστατο της σος καραμέλας με ζάχαρη. Αυτή εδώ είναι κι έξτρα αρωματισμένη με καφέ!

paraxeno pirouni, παράξενο πιρούνι

Με ένα κουταλάκι του γλυκού ή με μικρό κορνέ ζαχαροπλαστικής στολίζεις κάθε ταρτάκι με την πάστα-καραμέλα χουρμά κι είναι έτοιμα για να τους ορμήξεις! Ύστερα μπορείς να ευχαριστήσεις το πάντα δημιουργικό και με ανεξάντλητη φαντασία Παράξενο Πιρούνι 😊

You Might Also Like

0 σχόλια