Εύκολη πίτα πρασοσέλινο χωρίς φύλλο
Οκτωβρίου 12, 2025Αυτές οι πίτες χωρίς φύλλο είναι ό,τι πρέπει για τα δύσκολα! Και πιο γρήγορα φτιάχνονται, και πιο εύκολα και γλιτώνεις και τις περισσότερες θερμίδες, τα παραπάνω λεφτά και ασφαλώς τα συντηρητικά. Αν χρησιμοποιήσεις μόνο μια κουταλιά ελαιόλαδο και "φέτα" light με 6% λιπαρά όπως έκανε και το Παράξενο Πιρούνι, τότε μιλάμε για μια πίτα που μπορεί να καταναλωθεί άφοβα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής με σκοπό το θερμιδικό έλλειμα!
Το Παράξενο Πιρούνι είχε αγοράσει από την αγαπημένη του λαϊκή του Σαββάτου 4 μεγάλα πράσα και ένα μεγάλο ματσάκι ωραίο, φρέσκο σέλινο. Αφού τα έπλυνε πολύ καλά και τα καθάρισε, τα έβαλε ψιλοκομμένα στη χύτρα του μαζί με 2 - 3 κουταλιές νερό, μια κουταλιά ελαιόλαδο και 2 κουταλιές κόκκινη γλυκιά πάπρικα σε σκόνη. Σφράγισε τη χύτρα και σιγόβρασε για 40 λεπτά περίπου. Ύστερα ξεσφράγισε τη χύτρα, δυνάμωσε τη θερμοκρασία και άφησε τα υγρά να εξατμιστούν. Λίγο πριν κατεβάσει τη χύτρα από την εστία πρόσθεσε και μια κουταλιά κουρκουμά σε σκόνη και ανακάτεψε καλά.
Όταν το μίγμα πράσου - σέλινου είχε γίνει χλιαρό, το Παράξενο Πιρούνι πρόσθεσε "φέτα" τριμμένη με το χέρι του, αυτή με τα λίγα λιπαρά (το Παράξενο Πιρούνι παίρνει την Ήπειρος Fit & Slim με 6% λιπαρά) και λίγο πιο μετά αφού το μίγμα είχε κρυώσει κι άλλο, πρόσθεσε και 6 αβγά καλά χτυπήμενα και ανακάτεψε το μίγμα.
Σε ελαφρά λαδωμένο μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ το Παράξενο Πιρούνι έστρωσε ωραία και ομοιόμορφα το μίγμα της πίτας του και πασπάλισε όλη την επιφάνεια με ηλιόσπορο. Έψησε σε φούρνο προθερμασμένο με αέρα στους 180 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά περίπου, να δει πως η πίτα του είχε στεγνώσει και είχε πάρει χρώμα.
0 σχόλια