Τζατζίκι με κολοκυθάκια

Ιουλίου 04, 2024

παράξενο πιρούνι, paraxeno pirouni

Σε πιάνει και σένα η όρεξη για... εκκαθάριση? Ασχέτως με το αν υπάρχει όρεξη, κάποιες φορές η εκκαθάριση/ανακύκλωση υλικών που υπάρχουν στο ψυγείο, δεν παίρνει αναβολή!

Το Παράξενο Πιρούνι κάνοντας πρόσφατα λοιπόν μια επιθεώρηση στα ταπεράκια και στα ράφια του ψυγείου του, βρήκε 2 - 3 βραστά κολοκυθάκια που είχαν γίνει λίγο πιο αλ ντέντε από αυτό που το Παράξενο Πιρούνι θέλει να τρώει όταν καταναλώνει βραστή σαλάτα, ένα γιαούρτι 0% που σκέτο δεν είναι και το καλύτερό του, λίγο φρέσκο μαϊντανό και ένα φρέσκο κρεμμυδάκι στα τελευταία τους.

Το Παράξενο Πιρούνι έκοψε σε λεπτές ροδέλες τα βραστά κολοκυθάκια του (ιδανικά θα τα έτριβε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, αλλά βιαζόταν πολύ), ψιλόκοψε μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ανακάτεψε με το γιαούρτι και πρόσθεσε 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, λίγο χοντρό αλάτι, λίγο μηλόξιδο, λίγο ελαιόλαδο, λίγο μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο κουρκουμά σε σκόνη.

Ανακάτεψε καλά όλα αυτά τα υλικά, έβαλε το μίγμα σε ταπεράκι και στο ψυγείο και το επόμενο μεσημέρι γυρνώντας σπίτι κουρασμένο και πεινασμένο, δοκίμασε μέχρι να ζεστάνει το γεύμα του το καλύτερο ορεκτικό τρώγοντας το αρωματικό, πανάλαφρο κολοκυθο-τζατζίκι που ετοίμασε μαζί με λίγο ουζάκι που -στις σωστές δόσεις- συνήθως διώχνει κάθε καημό και κούραση! 😊

You Might Also Like

0 σχόλια